(FOTO&VIDEO) Od derbija ni „d“ – Riječani furioznom igrom „pregazili“ dosad hvaljene Osječane!

Danas izrazito grubi Osječani za svoj su obranaški pristup „derbiju“ kažnjeni porcijom golova u svojoj mreži – nadahnuti Bijeli još su jednom pokazali da im trenutno nema premca u domaćem prvenstvu!
RIJEKA-OSIJEK 3:0 (2:0)

RIJEKA – Utakmica 12. Kola MaxTV Prve lige, Stadion HNK Rijeke na Rujevici. Gledatelja: 5000. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Andrijašević (37), Gavranović (41), Gorgon (60)

RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Mitrović, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Andrijašević, Vešović (Čanađija, 83), Gorgon (Črnic, 79) – Gavranović (Matei, 86).

OSIJEK: Mikulić, Matas, Arsenić, Barać, Barišić, Mioč, Knežević, Vojnović, Grgić, Ejupi, Boban.

Negdje oko 30. minute utakmice, pri rezultatu 0:0, kada je intenzitet furioznih napada riječke momčadi ipak (logično) ponešto splasnuo, pobojali smo se da možda nećemo do kraja gledati jednu od onih utakmica u kojoj jedna momčad ima veliku premoć u posjedu lopte, stalno napada na suparnički gol, pritom kreira mnoštvo izglednih prilika za zgoditak, no gol ih neće pa neće.

rijeka-osijek2

Posljednju od tih izglednih situacija u prvoj trećini utakmice imao je Gorgon upravo u 30. minuti kada je usamljen s nekih desetak metara – istina podosta iskosa s lijeve strane – opalio po lopti koja je završila visoko na stijenama ponad sjevernog gola rujevičkog stadiona.

rijeka-osijek5

No odlika ovogodišnje Kekove Rijeke je da – nikada, ama baš nikada od početka do kraja utakmice, ne popušta stisak! Poput kakvog sportskog „predatora“ koji zna što želi i kako to ostvariti, Bijeli gostima iz Osijeka nisu dali „disati“, i kada su im nakratko pustili da pomisle da su se izvukli iz bijelih ralja, stigla su dva neobranjiva „ugriza“ – najprije je u 37 minuti Franko Andrijašević glavom dočekao tko zna koji ubačaj s desnog krila neumornog Stefana Ristovskog i loptu pospremio u gol, a samo nekoliko minuta kasnije, u 41. , Gavranović se najbolje snašao i nakon nekoliko odbijanja lopte u šesnaestercu Osijeka dočekao jedan „otpadak“ na par metara te smireno savladao nemoćnog vratara gostiju Mikulića.

U tom trenutku bodovi su već mogli biti upisani, jer je momčad Osijeka – inače do tog trenutka drugoplasirana u MaxTV Prvoj ligi – nalikovala više neambicioznoj ekipi koja se došla braniti i pokušati izvući bod s Rujevice, no ravnopravnom takmacu koji ima ambicije eventulanom pobjedom zamrsiti situaciju na vrhu HNL-a. U prvom dijelu Osječani su naime tek u nekoliko navrata prešli centar, no nijedna od tih situacija nije ni izbliza sugerirala moguću opasnost po vratara Prskala.

rijeka-osijek7

Osječani su u nastavak ušli s dva nova igrača – Kneževića je zamijenio Petrovikj a Grgića Domagoj Pušić, krenuli su nešto ambicioznije prema vratima Bijelih, no Riječani su danas bili prebudni i predobro raspoloženi da bi dozvolili bilo kakvo iznenađenje.

img_3821

Štoviše, nakon nekoliko minuta „zagrijavanja“ motora, krenuli su opet u uraganske napade, što je nakon nekoliko prilika urodilo plodom u 60. minuti – Ristovski je ubacio s desnog boka, Gavranović propustio loptu, a Gorgonu je preostalo gurnuti je u praznu mrežu! Osječani su bili „na kopcima“, i u idući nekoliko minuta samo ih je sreća pomazila da ne inkasiraju još poneki zgoditak u svojoj mreži. Inspirirani Bijeli napadali su u valovima, na oduševljenje publike, poglavito Armade koja je pjesmom pratila dvoboj od njegova početka pa do samoga kraja. I kasnije! 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari