NOVI POTHVAT ZAMEĆANA: U furioznoj završnici Zamećani sinoć „iščupali“ nastavak igranja u Kupu EHF-a!

Zamet – Bukurešt 27:21 – još jedno pravo sportsko čudo na Zametu, i ponovno je nakon ukupnog izjednačenog rezultata u dvije utakmice presudilo više golova postignutih na gostujućem, u ovom slučaju rumunjskom terenu!

Rukometaši Zameta ove su nas sezone, natječući se u pretkolima odnosno kvalifikacijama za Kup EHF, navikli na šokove: nakon poraza sa šest golova razlike u Rumunjskoj pod velikim znakom pitanja bio je ostanak u europskoj konkurenciji, a prolazak dalje činio se još udaljeniijim nakon blijedih prvih 30 minuta sinoćnje uzvratne utakmice u dvorani na Zametu kada su domaći zaostajali za dodatna dva gola (13-15), dakle – ukupno osam.

No nakon odmora u nastavak sinoćnje utakmice kao da je ušla neka druga momčad Zameta: gosti su u drugih 30 minuta postigli svega šest (6!) golova, a Zamećani su serijom 10-2 potkraj utakmice došli do egala ukupnog rezultata.

Sama završnica odigrana je „gol za gol“, a više sreće i spretnosti iskazali su domaći, posebno strijelac odlučujućeg gola Matija Golik koji je 26 sekundi prije kraja sjajnom solo akcijom zabio za konačnih 27:21; a potom i vratar Marin Đurica koji je u samom finišu utakmice svojom 16. obranom sačuvao prednost Riječana. Ždrijeb sljedeće faze natjecanja je u utorak!

Neka se ova niska sjajnih europskih rezultata generacije na čelu s trenerima Marinom Miškovićem i Valterom Matoševićem samo nastavi, pa makar stalno odlučivao taj gol viška u gostima! Živce ćemo „na popravak“, samo neka Zamećani idu dalje…

ZAMET – BUKUREŠT 27:21 (13:15)

Uzvratna utakmica 2. kola kvalifikacija rukometaša za Kup EHF-a. Centar Zamet. Gledatelja: 600.

ZAMET: Đurica, Hrvatin 4, Martinović 2, Načinović, Uzelac, T. Lučin 7 (2), Stipčić, Stojanović 1, F. Lučin, Grozdek 1, Golik 2, Kružić 6, Valković 1, Miličević, Majić 3.

BUKUREŠT: Iancu, Bernatonis, Milošević 3, Georgijevski 5, Saurina, Stavrositu 1, Gaminde 3, Ciobanu, Novanc 4, Somlea, Marijanac 3, Negru 1 (1), Rosu, Rotaru, Aslanyan, Manesu.

Isključenja: Zamet 4, Bukurešt 6 minuta. Sedmerci: Zamet 2 (2), Bukurešt 4 (1).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari