(FOTO&VIDEO) RIJEKA-ISTANBUL BASAKSAHIR 2:2 Višća anulirao Bezjaka i odveo Istanbul u play-off Europske lige

RIJEKA-ISTANBUL BASAKSAHIR 2:2 (1:1)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Uzvratna utakmica 3. pretkola Europske lige. Gledatelja: 5.500. Sudac Marius Avram (Rumunjska).

Strijelci: Bezjak (26), Višća (42), Bezjak (51), Višća (73)

RIJEKA: Prskalo, Ristovski (Čanađija, 90) , Mitrović, Elez, Žuta, Maleš, Mišić (Handžić, 83), Tomasov, Vešović (Matei, 66), Gavranović, Bezjak.

BASAKSEHIR: Babacan, Ucar, Ayhan, Epureanu, Albaryak, Belozoglu, Tekdemir, Višća, Holmen, Doka, Batdal.

Sudac Marius Avram (Rumunjska)

U fantastičnoj atmosferi do kraja ispunjenog stadiona na Rujevici momčad Rijeke odigrala je 2:2 s Istanbul Basaksehirom što je nakon 0:0 iz prve utakmice odvelo tursku močad u play-off Europske lige.

IMG_2782

Gotovo 90 minuta prije utakmice Rujevica je bila „zavijena u bijelo“: rijeke navijača kretale su se prema Stadionu HNK Rijeka gdje je podno zapadne tribine atmosferu zagrijavala Lovranska limena glazba. Pravi praznik nogometa! Već uoči predstavljanja momčadi na travnjaku krenula je urnebesna navijačka pjesma i skandiranje, i trajalo je to zapravo cijelu utakmicu.

Prvo poluvrijeme koje bilo pravo „europsko“, prepuno uzbuđenja. Moglo se prvih 45 minuta lako okončati i rezultatom 2:2 ili 3:3, prilike su redom propuštali Massaro, Gavranović, Batdal… A onda je u 25. minuti Rijeka povela: Tomasov je brzo izveo aut za Gavranovića koji je ubacio oštru loptu za Bezjaka, a ovaj je bio “poslovično” nemilosrdan

Na samom kraju uzbudljivih prvih 45 minuta uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige hladan tuš za Riječane: jedna naizgled ne previše opasna akcija gostiju s desne strane njihova napada završila je jednom loptom koja je u čudnom luku preletjela obranu Bijelih, nažalost neuhvatljivo za Eleza i Žutu koji su branili taj dio travnjaka. „Svijeću“ je prihvatio snalažljivi Višća i odlučio se na najteži mogući udarac – lob preko Prskala, no učinio je to nažalost tako kvalitetno da je lopta u savršenom luku preletjela domaćeg vratara i završila u mreži.

IMG_2794

U tom trenutku turska momčad je bila u play-offu Europske lige zbog gola postignutog u gostima, no za utjehu Riječanima – ostalo im je još 45 minuta za gol koji ih vodi u „predvorje Raja“, odnosno posljednji kvalifikacijski susret za igranje u skupinama EL.

I nisu željeli Riječani u drugom dijelu previše čekati: Vešović i Gavranović u 50. minuti lijepo su kombinirali u kaznenom prostoru gostiju, a Vešović je sapleten i udaren po nogama – opravdano dosuđeni jedanaesterac! Odgovornost je preuzeo strijelac prvog gola za Bijele Roman Bezjak, i bio je siguran i precizan – 2:1 za Rijeku. Bijeli su ponovno bili u tom trenutku u play-offu Europske lige…

U 73. minuti novi šok za Riječane – jedna lopta upućena iz obrane turske momčadi, gotovo s centra, po travi je nekako prošla kroz samu sredinu riječke obrane, i kroz šumu nogu stigla do Edina Višće koji je smireno prihvatio poklon i uputio loptu pored nemoćnog Prskala u mrežu. Nevjerojatan propust riječke obrane, i Turci ponovno bez previše muke dolaze do izjednačenja koje im u tom trenutku znači i prolaz.

Bila je to prva europska utakmica na novom stadionu, a Rijeka je ujedno nastavila niz i 20 utakmica ne zna za poraz na Rujevici, ali u ovom slučaju to nije bilo dovoljno za prolaz.

Rijeka je dobro krenula u utakmicu. Prvo je Vešoviću nedostajalo malo da se u sedmoj minuti izbori za loptu u kaznenom prostoru i nađe u odličnoj poziciji za udarac.

Četiri minute kasnije bljesnuo je napad Basaksehira. Mossoro je gurnuo loptu za Višću koji se sjurio prema golu. Višći se, nakon nesupješnog pokušaja da proigra suigrača lopta odbila i njegov udarac s 15 metara prošao je uz vratnicu.

Uslijedila je velika prilika Rijeke. U 16. minuti turska obrana izbila je jedan ubačaj. Udarac Mišića s 20 metara završio je u nogama Gavranovića na 11 metara, ali udarac iz okreta otišao je pored gola.

Gosti su prijetili najviše po desnoj strani, ali nekoliko opasnih ubačaj je otklonila riječka obrana. I onda je stiga gol. Tomasov je brzo izveo out u blizini korner zastavice, je ubacio oštru loptu za Bezjaka koji je ostao sam u pet metara – 1:0!

Turska momčad povezala je potom redove, već dvije minute kasnije u velikoj gužvi u kaznenom prostoru Rijeke, napadači Basaksehira propustili su iskoristiti priliku.

Pogodak gostiju stigao je u 42. minuti. Nakon jedne izbijene lopte, Tekdemir je glavom vratio loptu u prostor Višći koji se sjurio u kazneni prostor i lobom matirao Prskala – 1:1.

Rijeka nije mogla poželjeti bolje otvaranje drugog dijela. U 51. minuti Gavranović je sjajno petom odigrao za Vešovića koji je srušen u kaznenom prostoru. Bezjak je bio siguran s bijele točke – 2:1. Uslijedilo je veliko slavlje na tribinama, koje je utihnulo u 74. minuti.

IMG_2789 IMG_2782 IMG_2778 IMG_2776 IMG_2773 IMG_2770 IMG_2769 IMG_2768 IMG_2764 IMG_2759 IMG_2758 IMG_2751

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari