KEK UOČI BASAKSEHIRA: Neka nas puna Rujevica vodi do pobjede!

Nogometaši Rijeke u četvrtak (Stadion HNK Rijeka, 20.15 sati) dočekuju Istanbul Basaksehir u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige.

Riječani su u prvoj utakmici izborili vrijedan remi (0:0) na gostovanju u Istanbulu.

– Izazovna utakmica je pred nama i to smo znali već nakon ždrijeba. Sve je dobilo novu dimenziju nakon rezultata iz prve utakmice. Svjesni smo njihove individualne i ekipne kvalitete. Na nama je da napravimo sve što možemo, možda i malo više, s puno odgovornosti i pameti, velikim motivom i željom. Neka nam Rujevica bude vjetar u leđa, a ne da nas sputava i čini nervoznim. Naš cilj je prolazak, ovo je velika utakmica i tako se moramo ponašati, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, na konferenciji za novinare uoči velikog europskog ogleda.

– Prisutan je umor, ali kada se istrči na teren sve se to zaboravi i onda te silna pozitivna energija vodi do cilja. Mislim da rezultat prve utakmice aktivan za obje ekipe i ne mijenja puno, te očekujem sličnu utakmicu kao u Istanbulu. Danas sve manje razlika između domaćeg ili gostujućeg terena. Dobro će nam doći podrška s tribine ako to budemo znali iskoristiti kao vjetar u leđa, ustvrdio je trener Rijeke.

Mate Maleš, u ulozi s kapetanskom trakom, predvodio je Rijeku do velikog rezultata u Istanbulu.

– Znamo što nas čeka, bit će teška i zahtjevna utakmica. Moramo biti spremni, koncentrirani i strpljivi. Znamo što nam nosi prolaz u iduće kolo, napravit ćemo sve da razveselimo naše navijače, rekao je Maleš.

– Znamo gdje je turska momčad najjača, imaju kvalitetne igrače na sredini terena. Vjerujem da im se možemo suprostaviti da možemo napraviti kvalitetan rezultat. Bit će vjerojatno bolji i kvalitetniji, ali dolaze na naš teren i moramo gledati prije svega na sebe. Imamo bolji osjećaj nego uoči prve utakmice jer pokazali smo da im možemo parirati, zaključio je Mate Maleš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari