Frane Ikić: U momčadi sam odlično prihvaćen, a uvjete za rad ne treba ni komentirati

Mnoge od nogometaša Rijeke koji su okončali pripremnu utakmicu protiv Rudara zasigurno je zatekla situacija na kraju utakmice. Kako i ne bi kada su se za trenutak našli okruženi sa stotine djece koja su lovila autogram ili fotografiju za dugu uspomenu.

– Taj projekt kluba doista je odlična stvar za popularizaciju nogometa, pogotovo u krajevima koji gravitiraju klubu i odakle, koliko sam čuo, imamo tradicionalno puno navijača. Bilo je doista lijepo vidjeti da se u cijeloj regiji živi za Rijeku, da nas ljudi podržavaju i ovakve utakmice zasigurno još više doprinose da se širi brend HNK Rijeka u regiji – kaže Frane Ikić, branič Rijeke koji se dugo nakon utakmice potpisivao autograme i pozirao za fotografije s djecom iz Labinštine.

Nekoliko minuta ranije s dva pogotka je potpisao uvjerljivu pobjedu na gostovanju kod Rudara.

– Čudno je to reći, ali u trenutku kada je dosuđen kazneni udarac za nas bio sam naš najstariji igrač na travnjaku izuzmemo li vratara Prskala. Bio sam samouvjeren, siguran i drago mi je što sam postigao pogodak – dodao je branič Rijeke koji još uvijek čeka službeni debi za prvu momčad.

Budući da na njegovoj poziciji igraju četiri što sadašnja što bivša reprezentativca (Knežević, Lešković, Mitrović, Samardžić) strpljenja mu ne manjka.

– Zadovoljan sam dolaskom u Rijeku gdje svakim treningom vidim da napredujem. Nadam se da ću svojim radom izboriti se za minutažu u prvenstvu i približiti se prvoj momčadi. Utakmice koje igram za Rijeku II mogu biti samo dodatni plus da dohvatim željenu formu. Svjestan sam da na mojoj poziciji igraju dokazani igrači, pravi profesionalci koji imaju za sobom odlične sezone. Ja sam tek došao u klub, mislim da moje vrijeme tek dolazi i željan sam rada kako bih se dokazao. Znam da moram iskoristiti priliku kada je dobijem i samo je na meni da budem spreman kada se to dogodi – istaknuo je Ikić.

Prilagodba na novu sredinu za Franu je bila bezbolna. Suigrači i zdrava sredina, uz more, uvelike su doprinijeli tome.

– Aklimatizirao sam se odmah i već se osjećam kao doma, zasluga je to i mora. Rijeka je odličan grad, brzo sam sve pohvatao tako da nije bio problem snaći se. U momčadi sam odlično prihvaćen, uvjete za rad ne treba ni komentirati – zaključio je Frane Ikić. (hnk rijeka)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari