ODBOJKA, PRVA B LIGA-ZAPAD

GROBNIČAN – RJEČINA 0:3 Grobnički derbi uvjerljivo pripao odbojkašicama Rječine!

Susjedski derbi uvijek je zanimljiv pa je takva bila i utakmica u Mavrincima

OK GROBNIČAN – OK RJEČINA 0:3
(19:25, 21:25, 15:25)

Pred stotinjak gledatelja susrele su se igračice koje se međusobno jako dobro poznaju. Očekivano, pobjedu su odnijele odbojkašice Rječine i to za manje od jednog sata igre.

Iako je ishod na neki način bio predvidiv, očekivali smo ipak malo ravnopravniju borbu. Da to tako ne bude, potrudile su se igračice i jedne i druge ekipe. Jedne odličnom igrom i velikom požrtvovnošću, a druge brojnim greškama, u finišu utakmice i nedostatkom motivacije.

Kod vrlo dobro raspoloženih igračica Rječine jučer se posebno istaknula Lara Kovač s nekoliko atraktivnih poena što možete vidjeti i u našoj foto galeriji.

Domaćinu, odbojkašicama Grobničana, nedostajala je Vita Orlić koja je napustila klub dok je Rječina igrala bez iskusne Tee Vranješ koja se ozlijedila pred samu utakmicu s Grobničanom. Ono što smo vidjeli bila je dominacija Rječine u sva tri seta, s tim da su odbojkašice pobjedničke ekipe treći set odigrale kao malo jači trening.

Odličnu igru pokazale su jučer i Marija Čabrijan i Rebekah Orešković koje su igrale protiv svojih bivših suigračica iz Grobničana.

Evo što su nam nakon utakmice izjavile.

“U svim segmentima igre smo bile dominantnije te na kraju zasluženo pobijedile. Pokazale smo da, iako oslabljene, itekako možemo odigrati dobru utakmicu. Pohvalila bih cijelu ekipu za trud i dobru atmosferu. Hvala i divnoj publici koja je došla u velikom broju. A svojim bivšim suigračicama želim svu sreću u preostalim utakmicama”, rekla nam je Marija Čabrijan.

“Odigrale smo sjajnu i zabavnu utakmicu. Sve smo ušle u dvoranu veselo raspoložene, spremne da se samo zabavimo i da damo sve od sebe. Krenule smo pozitivno i to smo zadržali kroz cijelu utakmicu i sve smo pazile da jedne druge održavamo u dobrom raspoloženju, plesu i smijehu tijekom svake pauze što je, vjerujem, pridonijelo našoj pobjedi. Željela bih zahvaliti navijačima koji su nas došli gledati i podržati te svojim suigračicama i trenerici što su jučer održavale odličnu atmosferu i motivirale nas da damo sve od sebe za svaki poen.”, rekla je Rebekah Orešković.

Za odbojkašice Grobničana ovo je bio peti poraz u nizu dok je Rječini ovo bila četvrta pobjeda u nizu.

Do kraja sezone ostala su još tri kola što znaci da nas čeka iznimno uzbudljiva završnica. Ne čudi stoga što su utakmice Prve B lige sve posjećenije!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari