SUPERSPORT HNL

POBJEDA! Veldin Hodža junak Rujevice! S tri gola ‘slomio’ Osijek za pobjedu Rijeke, bijeli ponovno – u šampionskom izdanju!

Nova pobjeda razigrane Rijeke u nogometnoj rapsodiji na Rujevici! Sjajni Veldin Hodža okrunio majstorije Marića, Fruka, Pašalića…

RIJEKA – OSIJEK 3:0 (2:0)

RIJEKA – Stadion HNK Rijeke na Rujevici, Utakmica 26. kola Supersport HNL-a. Sudac: Duje Strukan (Split). Gledatelja: 6718.

Strijelci: 1:0 Veldin Hodža (21), 2:0 Veldin Hodža (23), 3:0 Veldin Hodža (63)

RIJEKA: Labrović – Veiga, Galešić, Radeljić, Goda, Selahi, Pašalić, Fruk, Hodža, Pjaca, Marić

OSIJEK: Malenica – Omerović, Duarte, Bralić, Jurišić, Cokaj, Nejašmić, Jugović, Bukvić, Matković, Pušić

Nogometaši Rijeke na rasprodanoj Rujevici u derbiju kola pobijedili su Osijek 3:0 i ostali na vrhu Supersport HNL-a!

Bila je to u napadačkom dijelu prava rapsodija nogometaša u bijelim dresovima! Briljirao je s čak tri pogotka Veldin Hodža koji se vješto ubacivao u međuprostor ili iza obrane Osijeka – dojam je da su ga osječki nogometaši mogli uhvatiti samo ‘lasom’ – kada bi uopće znali gdje će se i kada Veldin pojaviti!

Izniman doprinos golovima Veldina Hodže dao je dvostruki asistent Toni Fruk. Mirko Marić je odigrao odličnu utakmicu, podjednako u napadačkom i obrambenom dijelu – kao prvi napadač bio je i prvi obrambeni igrač bijelih – bacao se po travnjaku, oduzimao lopte, igrao i na lijevom i na desnom krilu…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Fruk je odigrao standardno odličnu utakmicu povlačeći konce napada Rijeke, asistirao za prvi i treći gol Hodže a nažalost nije nagrađen u 43. minuti kada je udarcem s 20-tak metara pogodio stativu – lopta se odbila do Marića koji je nakon sjajne varke loptom također pogodio stativu! Uz standardno opasnog Pjacu ‘probudio’ se i Pašalić koji je u nekoliko navrata pokazao zašto se jesenas našao na Dalićevom popisu.

Treba istaknuti standardno ‘sveprisutnu’ radilicu Selahija ali i Radeljića koji suvereno kontrolirao zračni prostor iznad Rujevice!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obrana Riječana je ipak u par navrata popustila i Osječani su dvaput u prvom poluvremenu bili blizu postizanja pogotka, ali bijele zbog toga niti u jednom trenutku nije uhvatila panika – izašli su na teren puni samopouzdanja i prikazali takvu igru da se činilo da na eventualni pogodak gostiju mogu odgovoriti i s dva ili tri gola u mreži Osijeka.

Tijek utakmice

Rijeka je prijetila već u četvrtoj minuti. Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, Hodža dobro pucao glavom, ali Malenica je iščupao loptu.

Osijek je uzvratio velikom prilikom u 12. minuti. Opasan ubačaj pred gol Rijeke, Nejašmić je spustio loptu glavom, a Jugović iz neposredne blizine pogodio vratnicu! Lopta se odbila i pogodila Galešića koji je uspio reagirati i spriječiti da lopta uđe u gol.

Pokušaj Pašalića u 18. minuti bila je najava onog što slijedi. U 21. minuti Marić se sjajno zagradio i istrpio prekršaj da bi ostavio loptu za Hodžu koji je poentirao – 1:0!

Samo dvije minute kasnije Marić je sjajno ubacio s lijeve strane, a Hodža maestralno poentirao – 2:0!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pašalićev udarac u 30. minuti otišao je pored gola, a sreća je u 43. minuti bila na strani Osijeka.

Pjaca je odigrao za Fruka koji je sjajno potegnuo, ali vratnica je spasila goste. Lopta se odbila do Marića koji je “slomio” čuvara, ali vratnica je još jednom bila na strani gostiju!.

Osijek se mogao vratiti u 44. minuti. Novi opasan ubačaj Osijeka, Jurišić je ostao potpuno sam i s par metara je krivo zahvatio i propala je velika prilika za goste.

U zadnjoj minuti prvog dijela Hodža je iščeprkao loptu i ostavio petom za Marića, ali Malenica je odlično reakcijom sačuvao mrežu.

U 51. minuti Pašalić je donio loptu, a Marić snažno potegnuo sa 16 metara s lijeve strane – Malenica je dobrom reakcijom sačuvao mrežu.

U 63. minuti Fruk je povukao kontru i, uz malo sreće zadržao loptu, koju je proslijedio za Hodžu a veznjak Rijeke je predivnim lobom kompletirao hat-trick – 3:0!

Nakon trećeg gola bilo je jasno da će bodovi ostati na Rujevici.

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari