GROBNIK TRACK DAY: Sve spremno za međunarodnu kružnu utrku na Grobniku!

Foto: Borna Ćuk

Nakon nekoliko godina pauze ponovno imamo utrku turističkih automobila na Grobniku koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske i Centralno europske zone!

Vrući adrenalinski vikend na Grobniku počinje već u petak 29. srpnja tehničkim pregledima vozila i neslužbenim isprobavanjem staze za sve zainteresirane vozače, dok se službeni dio programa odvija u subotu i nedjelju (30. i 31. srpnja). 7

Na samoj utrci biti će prisutni vozači iz desetak zemalja – Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Srbije, Slovenije… koji su ujedno i najbrojniji, a uglavnom se radi o vozačima turističkih automobilima koji su podijeljeni u nekoliko klasa i kategorija. Tako će se, ovog vikenda, na Automotodromu Grobnik moći vidjeti vrlo zqnimljiva vozila.

UTRKA

Službeni program ove Međunarodne kružne utrke počinje već u subotu ujutro treninzima, a već oko podneva biti će prve bodovne utrke. U nedjelju treninzi počinju od 9:30, a također od podne slijede druge bodovne utrke.

U sklopu Međunarodne kružne utrke održat će se i utrka izdržljivosti u subotu, a izvan službenog programa u nedjelju će se održati utrka izdržljivosti za vozače amatere s vozilima Renault Twingo, koja bi trebala trajati 4 sata.

Dodajmo i kako će se u ova tri dana odvijati i utrke Seat Make roads safe business Vip Cupa i Clio Cupa.

O organizatorima:

Udruga Auto staza Grobnik glavni je organizator Grobnik Auto Track Daya koji se održava već dugi niz godina na automotodromu Grobnik. Grobnik AutoTrack Day osnovan je od zaljubljenika u automobile i brzu vožnju. Cilj Track Daya je voziti brzo, bez ograničenja, a opet sigurno i istražiti gdje su naše granice i granice naših automobila.

ASK ( Auto Sport Klub) Kastavac Klub broji više od 20 sudaca i 10 vozača. Inicijalno je klub osnovan za vozače koji su vozili autocross, ali s vremenom se klub znatno proširio. Tako da sada organizira brojene manifestacije vezane za auto sport. 99% članova je s područja Kastavštine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari