HAJDUK-RIJEKA 2:4 Poljud kao riječko igralište – Rijeka u vatrometu golova „razmontirala“ Hajduk!

U utakmici bogatoj golovima Rijeka je ponovno slomila Hajduk na Poljudu te time ostala nerješiva enigma za Splićane i njihove frustrirane navijače

HAJDUK-RIJEKA 2:4 (1:2)

SPLIT – Stdion Poljud. Utakmica 6. Kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 10.000. Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Strijelci: Ohandza (13), Gavranović (24), Bezjak (35, 62), Ismajli (66), Andrijašević (80)

HAJDUK: Stipica, Juranović, Šimić, Bilji (Ismajli, 36), Pejić (Said, 72), Savvas, T. Bašić, Tudor, Maganto (Futacs, 55), Erceg, Ohandza

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Mitrović, Elez, Žuta, Vešović (Čanađija, 81), Mišić, Bradarić, Andrijašević (Šofranac, 90), Gavranović (Matei, 50), Bezjak

Rijeka je ponovno osvojila Poljud! U utakmici bogatoj golovima osvojena su nova tri boda protiv Hajduka te su na taj način Bijeli zadržali prvo mjesto na ljestvici HNL-a gdje su bodovno izjednačeni s Dinamom. Najava je to, nadamo se, dugotrajne ravnopravne prvenstvene utrke Bijelih i Modrih koju bi Riječani ovoga puta mogli, ako nastave s ovakvim igrama i rezultatima, zaključiti i titulom prvaka.

tablica rijeka prva

Poveli su domaći – iz penala. Nakon kontakta u kaznenom prostoru, Jović je pokazao na bijelu točku smatrajući da je Bradarić napravio prekršaj nad Ercegom. Filip Bradarić zaradio je opomenu zbog prekršaja, a Ohandza je siguran s bijele točke i Hajduk vodi u Jadranskom derbiju. Minutu prije penala Andrijašević je imao lijepu situaciju, ali udarac s ruba kaznenog prostora obranio je Stipica.

Nije se dugo čekalo na odgovor gostiju: Rijeka je uzvratila pokušajem Mitrovića, opasnim ubačajima Gavranovića i Vešovića. Izabranici Matjaža keka polako su stezali obruč, a Elez je u 24. minuti ubacio loptu u šesnaesterac gdje je Gavranović proslijedio glavom loptu u mrežu.

Vrlo brzo stiže i potpuni preokret. Rijeka je ubacila u višu brzinu, pokušaj Mišića iz slobodnog udarca s 18 metara zaustavila je greda. Hajduk je pokušao preko Ohandze (32′), a Rijeka uzvratila udarcem Gavranovića (33′).

Roman Bezjak bio je siguran s bijele točke i matirao Stipicu nakon što je u 33. minuti Maxym Bilyy u kaznenom prostoru srušio sjajnog Ristovskog!

Pet minuta prije kraja prvog dijela Rijeka je mogla do novog gola. Gavranović je sjajno gurnuo za Andrijaševića koji je sam izbio pred Stipicu, ali vratar Hajduk izašao je kao pobjednik iz dvoboja.

U drugom poluvremenu također tri gola: Vešović je ubacio u 62. minuti, a lopta se odbila do Bezjaka koji ju rutinirano šalje u mrežu. Nade Hajduka nakratko se bude samo par minuta kasnije, u 66., kada je obrana Rijeke zaspala na trenutak. Jedan ubačaj bio je dovoljan za skok Ismajlija i smanjenje rezultata.

No konačna potvrda pobjede Bijelih stigla je u 80. minuti nakon jedne malonogometne akcija: Vešović je gurnuo za Ristovskog koji je u pet metara pronašao Andrijaševića za četvrti pogodak Rijeke na Poljudu!

Riječki nogometaši nastavili su tako sjajan niz ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu na Poljudu, te 16 utakmica zaredom ne znaju za poraz u ogledima protiv splitskog sastava. Rijeka je dominirala kroz utakmicu, bilo je još nekoliko izglednih situacija i rezultat je mogao biti i uvjerljiviji.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari