VEČERAS HAJDUK-RIJEKA: Igrači žele tri boda; pogledajte pogotke iz prijašnjih ogleda

Nogometaši Rijeke u nedjelju (Stadion Poljud, 21 sat) gostuju kod Hajduka u utakmici 6. kola MAXtv Prve lige. Rijeka već 15 utakmica nije izgubila od Hajduka!

Od toga, njih 13 je bilo pod palicom Matjaža Keka. Ujedno, Rijeka je u posljednja tri prvenstvena gostovanja odnijela tri boda.

– Kao i uvijek kada govorimo o Jadranskom derbiju, za nas jedno izazovno gostovanje na Poljudu. Želimo nastaviti pozitivan niz iako smo svjesni težine zadatka, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Nezaobilazno pitanje je bilo i ono o Marijanu Pušniku, slovenskom treneru koji je na početku sezone preuzeo klupu Hajduka.

– Puno pitanja je bila od kad je Marijan stigao u Hrvatsku. Prije svega postoji jedno dugogodišnje prijateljstvo, jedno zdravo rivalstvo i za mene je bitna jedna činjenica, a to je da igraju Hajduk i Rijeka, ustvrdio je Kek.

Utakmicu je najavio i Stefan Ristovski.

– Znamo da će biti pravi derbi. Znamo što nosi ova utakmica. Rijeka igra izuzetno dobar nogomet, uz jednu čvrstu igru i disciplinu da protiv Hajduka izborimo pozitivan rezultat, rekao je Ristovski.

Roman Bezjak, napadač Rijeke, bit će jedna od udarnih snaga kluba s Kvarnera u nedjeljnom derbiju protiv Hajduka

Rijeka će tražiti pobjedu da bi zadržala priključak za Dinamom na vrhu ljestvice.

– Bit će sigurno teška utakmica. Hajduk nas nije pobijedio već nekoliko godina, bit će maksimalno motiviran da nas pobjedi. Ali i mi imamo svoju računicu i kao svaku utakmicu idemo po tri boda. Svaki put je teško igrati, ali dosad smo pokazali da smo bolja momčad, rekao je Roman Bezjak koji igra u odličnoj formi i ove sezone postigao je četiri pogotka u prvenstvu i raduje se punim tribinama na Poljudu.

– Uvijek je dobro igrati pred punim tribinama, želio bi da se svaka utakmica igra u takvoj atmosferi, bez obzira na domaćem ili gostujućem terenu. To je dodatan motiv za svakog igrača, ustvrdio je Bezjak.

Rijeka je dobro otvorila prvenstvo uz četiri pobjede i jedan nesretan remi na gostovanju u Zaprešiću.

– Radimo sve kako trener traži. Znamo da možemo i bolje, učimo na greškama i nadam se da će niz trajati i dalje, zaključio je Roman Bezjak.

Pogledajte pogotke Rijeke iz posljednjih Jadranskih derbija…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari