TALIJAN NA KLUPI RIJEKE

HNK Rijeka ima novog trenera, na Rujevicu stiže legendarni Talijan!

Serse Cosmi novi je trener Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Cosmi u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri ima 32 godine iskustva – vodio je 922 utakmice u Serie A, Serie B i nižim talijanskim ligama!

Kako se pokazalo, nakon odlaska Dragana Tadića s klupe Rijeke Fausto Budicin je bio i ostao ‘vatrogasno rješenje’ kojem ipak treba odati itekako veliko priznanje jer je kao vjerni ‘vojnik kluba’ prihvatio nezahvalnu zadaću da vodi bijele kada bi to malo tko učinio, kada je momčad praktički već pokazala silne nedostatke te se sunovratila prema dnu prvenstvene ljestvice.

Dolazak iskusnog Talijana na kormilo bijelih potvrdili su iz HNK Rijeke.

Serse Cosmi je iskusan talijanski trener koji je u karijeri vodio niz talijanskih prvoligaša, prava ikona talijanskog nogometa koji je u svojoj karijeri ostavio dubok trag u talijanskom nogometu.

Zaštini znak tijekom karijere bili su kapa i brada, te velika količina energije koju ulaže uz teren na svakoj utakmici.

Cosmi je u trenerske vode ušao krajem osamdesetih, a 2000. godine postao je trener Perugije u Serie A. U tom periodu osvojio je i Intertoto kup (2003. godine), te se na klupi zadržao četiri godine.

Cosmi je Perugiju napustio nakon sezone 2003./2004. nakon što je Perugia ispala u Serie B. Nakon Perugije preuzeo je Genou u Serie B s kojom je u sezoni 2004./2005. izborio povratak u najviši rang talijanskog nogometa.

Novi odličan rezultat otvorio mu je vrata Udinesea kojeg je preuzeo umjesto Luciana Spallettija u sezoni 2005./2006 gdje vodio momčad u Ligi prvaka. U skupini je Udinese na kraju osvojio treće mjesto iza Barcelone i Werdera koji je poput Udinesea osvojio sedam bodova.

Cosmi je zatim vodio Bresciju i Livorno kojega je preuzeo u borbi za ostanak u Serie A.

Nakon godinu dana pauze preuzeo je Palermo 28. veljače 2011., ali nakon tri poraza i jedne pobjede smijenjen je nakon ogleda protiv Catanije. Nakon Palerma Cosmi je vodio još niz klubova (Lecce, Siena, Pescara, Trapani, Ascoli, Venezia, Perugia i Crotone).

Pred iskusnim Talijanom je iznimno težak posao – Rijeka se nalazi na posljednjoj poziciji HNL-a s pet bodova, a već za šest dana na Rujevicu dolazi Osijek.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari