TENZIJE PRED JADRANSKI DERBI

Po Rijeci osvanuli grafiti. Misterij zbog ulaznica za finale Kupa na Poljudu: ‘Srušili smo Jugoslaviju, srušit ćemo i vas?! Mrzim ga’

Tenzije između navijača Rijeke i Hajduka povećane su zbog novonastale situacije oko ulaznica za finale Kupa na Poljudu

Kako se bliži početak današnjeg Jadranskog derbija na Rujevici (17.00, utakmicu ćete u tekstualnom prijenosu moći pratiti na portalu Net.hr), navijačke tenzije rastu. Poznato je veliko rivalstvo između Armade i Torcide koje seže još tamo s kraja 80-ih.

Stoga, atmosfera na Kvarneru i u Dalmaciji među navijačkim pukom zahuhtava se već danima. Tako je navijačka skupina Armada postavila poruke na više riječkih lokacija.

Iznad stadiona na Kantridi ostavljena je znakovita poruka, koja glasi jednostavno: “Mrzim ga!”

Naravno, napravljeni grafit u bojama Rijeke namijenjena je Hajduku, svom najvećem rivalu općenito u hrvatskom nogometu.

I Torcida svog konja za utrku ima

No, i Torcida svog konja za utrku ima. I to dobrog! Naime, dogodila se zanimljiva situacija vezano za ulaznice za finale Kupa na Poljudu 26. svibnja, baš da se zapitaš neke stvari. Dosta ih se i zapitalo, neuobičajeno u svakom slučaju.

Dakle, početkom tjedna, prošlog ponedjeljka, Hajduk je objavio da je rasprodao sve ulaznice u slobodnoj prodaji za finale Kupa protiv Rijeke. Tamo nije bilo ulaznica za sjevernu tribinu, koje je Torcida počela prodavati dva dana poslije.

KNH Torcida na službenom Facebook profilu dan poslije objave da su sve ulaznice rasprodane, te da ih više nema, najavila je, pak, svoj početak prodaje ulaznica za sjever, da bi svoju objavu brzo maknula.

Nedovoljno brzo, pa je sve osvanulo na društvenim mrežama i u hrvatskim medijima, te izazvalo misterij. Jer, prema pravilu o raspodjeli ulaznica, Riječani su dobili zapadnu tribinu, četiri sektora najbliža jugu, a hajdukovci po dva sektora na zapadnoj i istočnoj tribini. I tu ništa nije sporno. Sjever je, kako smo rekli, trebao biti u slobodnoj prodaji.

‘KNH Torcida Split obavljat će prodaju karata za tribinu Sjever’

“KNH Torcida Split obavljat će prodaju karata za tribinu Sjever koje će moći kupiti isključivo članovi Kluba navijača Hajduk Torcida Split. Prodaja karata počinje sutra (srijeda) u prostorijama Kluba navijača ujutro od 9 do 12 i poslijepodne od 18 do 21 sat. Za kupnju karte potrebno je priložiti ime i prezime te datum rođenja”, pisalo je na Torcidinoj objavi.

Armada se o svemu oštro oglasila na društvenim mrežama porukom: “Srušili smo Jugoslaviju, srušit ćemo i vas?!? Borba za pošten nogomet?!? Sve izgubili dabogda?!? Kontra mraku, kontra sili?!?”.

Po 6000 ulaznica svakom

Navijači Hajduka i Rijeke dobili su po 6000 ulaznica, dok je veći dio ostatka, umanjen za HNS-ovih pet posto, trebao biti u slobodnoj prodaji. Prevedeno, ulaznice za sjevernu tribinu mogao je kupiti bilo koji navijač Rijeke ili Hajduka. No nije bilo tako. Torcida ima jak utjecaj u svom gradu i na svom stadionu i za očekivat je, nekako, bilo da će pristalice Hajduka u većem broju doći do ulaznica, samo nije se znalo točno na koji način.

Tko je Torcidi dao ulaznice za njihov Sjever, kako je do ovog došlo? Pitanja su na koja iz HNS-a nisu dala odgovor. Po ovom pitanju krovna organizacija nogometa u Hrvata nije se još oglasila, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari