JADRANSKI DERBI

Radomir Đalović ususret utakmici protiv Hajduka: “Dat ćemo sve od sebe da ostanemo na poziciji koju sada imamo”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 20 sati na stadionu HNK Rijeka dočekuju Hajduk u 8. kolu SuperSport HNL-a. Riječ je o 102. prvenstvenom ogledu Rijeke i Hajduka otkako je HNL-a, a u dosadašnjem 101 splitska momčad uspješnija je za jednu pobjedu (39 prema 38), uz 24 remija.

Omjer je izjednačen i u ovosezonskom HNL-u, Rijeka i Hajduk nalaze se na vodećem mjesto prvenstvene ljestvice s identičnim učinkom (pet pobjeda i dva remija), ali i gol razlikom koja je uvjerljivo (+14 u odnosu na +7) na strani naše momčad.

– Moja momčad je trenirala dobro, nemamo nekih većih problema i vidjet ćemo u dva treninga do nedjeljne utakmice. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrirani i uz pomoć svojih navijača dat ćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada, kaže Radomir Đalović, trener Rijeke.

Kada je riječ o pripremi za utakmicu, Đalović je istaknuo da nije stavljao posebne zadatke pred svoju momčad.

– Što se tiče pripreme napravit ćemo sve kao i svaku utakmicu, ali s obzirom na predznak derbija, na činjenicu da dijelimo prvo mjesto na ljestvici, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje i Uremovića vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv da pred punim tribinama naprave kvalitetan rezultat.

Trener Rijeke je i pun hvale za Hajduk i načinom na koji igra ove sezone.

– Tablica je jedino što se gleda i Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao momčad u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu. Imaju klasne igrače poput Rakitića koji odigrava puno dugih lopti na Livaju, ali pokušat ćemo mu onemogućiti te stvari, da je što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka, zaključio je Đalović.

Ispred svlačionice utakmicu je najavio Amer Gojak koji se sve više nameće treneru tražeći minutažu i svoje mjesto u momčadi.

– Spremni smo i svi znamo što derbi znači ovom klubu i našim navijačima. Dat ćemo maksimum na tri boda ostanu na Rujevici i da obradujemo naše navijače. Nisam dugo igrao, ali trenirao sam kako bih ostao u formi. Fali mi utakmicu, ali dižem se i spreman dočekujem derbi, rekao je Gojak.

Konferenciju za medije uoči utakmice protiv Hajduka pogledajte na poveznici u nastavku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari