NATJEČAJ

”RIJEKA BIJELIH SNOVA” Monografija HNK Rijeke na natječaju za najljepšu hrvatsku knjigu

Foto: Facebook/Rijeka bijelih snova

Obje monografije u produkciji riječkog izdavača karakterizira velik broj autora i suradnika koji su participirali u ukupnom sadržaju. Rijeku Luku različitosti grafički je uredio Željko Maletić i studio Digital Experience, a u monografiji Rijeka bijelih snova sudjelovala su dva riječka dizajnerska studija: Fabula design (korice) i Chamango group design (knjižni blok).

Naklada Val već je imala uspjeha u natječajima za najljepšu hrvatsku knjigu, jer je prije dvije godine monografija Općine Kanfanar uvrštena među dvadesetak najljepših knjiga u Hrvatskoj za 2018. Zahvaljujući tom izboru, knjiga je prikazana na Sajmu knjiga u Leipzigu, bila je izložena na izložbi Book Art International za vrijeme najvećeg svjetskog Sajma knjiga u Frankfurtu te tijekom predsjedanja Hrvatske u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu.

Knjigu je dizajnirao Sonda Studio iz Vižinade, a isti nakladnik i dizajnerski tim u 2021. rade na prvoj monografiji Grada Kastva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views