UPUTE ZA NAVIJAČE

RIJEKA-HIBERNIAN Evo svih informacija za navijače koji dolaze na Rujevicu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Rijeke u četvrtak 12. kolovoza dočekuju Hibernian (Stadion HNK Rijeka, 20 sati) u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige.

Kako bi se izbjegli eventualni nesporazumi prilikom dolaska navijača na stadion još jednom napominjemo da je za ulaz posjetitelja na stadion POTREBNA ISKLJUČIVO EU DIGITALNA COVID POTVRDA.

Jedini izuzetak su djeca do 12 godina kojima za ulazak na stadion nije potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera ulaz na stadion NEĆE BITI DOZVOLJEN sa:

– Nalazom negativnog PCR i BAT (brzog antigenskog testa) testa,
– Potvrdom (kartonom) o cijepljenju,
– Potvrdom doktora o preboljenju bolesti Covid-19.

Sve informacije i odgovore na pitanja vezane uz dobivanje EU digitalne Covid potvrde možete pronaći na linku:
https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/

Prodaja ulaznica na dan utakmice biti će na blagajnama zapad od 17 sati i na blagajnama istok od 18:30 sati.

Vezano za zabranu UEFA-e koja se odnosi na dolazak gostujućih navijača u ovoj fazi natjecanja, neće biti dozvoljena prodaja ulaznica gostujućim navijačima kao niti ulazak na stadion.

Kako bi se izbjegle gužve prije samog početka utakmice ulazi na stadion se otvaraju u 18:30 sati pa samim time molimo naše navijače da dođu što ranije na stadion.

S obzirom da se ne radi o visoko rizičnoj utakmici na stadionu će biti dozvoljena prodaja alkoholnih pića.

Prilikom dolaska na stadion potrebno Vam je:

1. EU digitalna Covid potvrda (u tiskanom ili digitalnom obliku),
2. Važeći dokument s fotografijom (osobna iskaznica, putovnica, vozačka i sl.),
3. Personalizirana ulaznica.

Provjera EU digitalnih Covid potvrda obavljati će se ispred ulaznih barijera putem mobilne aplikacije CovidGO očitavanjem QR koda i usporedbom podataka s osobnog dokumenta.

Prema do sada donesenim odlukama disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije. U više navrata kažnjavani smo zbog diskriminatornog skandiranja (zatvaranje sjeverne tribine), zbog paljenja pirotehnike, bacanja predmeta i zbog stajanja na stepenicama i prolazima, a što u slučaju ponovljenog nepoštivanja odredbi pravilnika može značiti i zatvaranje dijela ili cijelog stadiona u slijedećim međunarodnim utakmicama.

Zbog prethodno navedenog posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima tribina. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) i neovlaštenog ulaska gledatelja u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari