"NADAMO SE POBJEDI"!

U SRIJEDU ISTRA-RIJEKA (15) Rožman: Posebno start utakmice mora biti dobar

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Rijeka u zaostalom susretu 12. kola Prve HNL u srijedu igra u Puli protiv Istre 1961

Rijeka je u posljednjem kolu poražena na gostovanju kod Varaždina rezultatom 2:1, dok je Istra istim rezultatom pobijedila Slaven Belupo.

Susret u Puli najavio je trener Simon Rožman.

“Nije dobro gledati prema nazad. Analizirali smo ono što je bilo bitno. Imamo dovoljno pametne igrače pa su shvatili što nije valjalo, posebno na zadnjoj utakmici protiv Varaždina. Dobro je da su utakmice svaka tri dana jer te ljudi pamte samo po zadnjoj odigranoj utakmici, a ne po preostalih pet. S takvim stavom idemo u sljedeću utakmicu”, rekao je Rožman.

“Istra je odlično startala u prvenstvo, osvojili su četiri boda u dvije utakmice i možda nam se malo teže spremiti za njih jer imaju neke ozlijeđene igrače, a neki su kartonirani. Jako puno rotiraju, a mi moramo obratiti pažnju na sebe. Kada smo pravi na razini međusobne suradnje i kada prepoznajemo situacije na terenu, onda možemo odigrati na vrhunskoj razini. Posebno start utakmice mora biti dobar i nadamo se osvajanju tri boda.”

U prvom dijelu sezone Rijeka je bila pokošena koronavirusom. Posebno se to odrazilo na domaće prvenstvo u kojem je klub s Rujevice odigrao samo 11 utakmica. U drugom dijelu sezone želje su, stoga, imati zdrav kadar.

“Moja želja je imati širok roster igrača u dobroj formi. Po tom pitanju nismo uspjeli na zadnjoj utakmici. Vidi se neka okosnica momčadi koja je uigranija, ali to ne znači da ostali neće dobivati priliku. Bit će oscilacija, to smo znali, jer smo mlada momčad, ali ih moramo svesti na minimum. Između nas i Istre nema tajni, znamo međusobno sve jedni o drugima. Jako je bitno da se nametnemo u posjedu, da ih držimo dalje od našeg gola jer imaju dovoljno kvalitete prema naprijed da nam zaprijete”, priznao je Rožman i otkrio tko mu nedostaje na gostovanju u srijedu.

“Možda je bilo malo umora jer ritam je taj koji određuje kako ćemo igrati. Svi su zdravi osim onih koji od ranije nedostaju. To su Velkovski, Nwolokor i Ristovski. Svi ostali su spremni i maksimalno motivirani. Prepoznali su oni u sebi što nije bilo dobro protiv Varaždina i opet su dobro radili u pripremi utakmice protiv Istre.”, zaključio je Rožman.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari