VRIJEDNA TRI BODA!

POBJEDA RIJEKE! Bijeli uzeli tri boda u Puli u utakmici koja se zbog korone nije odigrala prošle jeseni

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Čovjek odluke, kao i mnogo puta do sada, bio je Franko Andrijašević, strijelac oba gola za Rijeku. Rijeka je posljednjih deset minuta morala igrati s igračem manje, opravdano je isključen Smolčić

ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2 (1:1)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Zaostala utakmica 13. kola HT Prve lige. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Andrijašević (29′), 1:1 Špoljarić (38′), 1:2 Andrijašević (66′-11m)

ISTRA 1961: Lučić, Hujber, Gonzalez (od 43′ Sane), Bosančić (od 46′ Paez), Gržan, Špoljarić (od 69′ Kim), Perera (od 80′ Halilović), Ivančić (od 69′ Guzina), Lončar, Šutalo, Perković
RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Smolčić, Štefulj, Čerin, Pavičić (od 86′ Arsenić), Lončar (od 46′ Menalo), Andrijašević, Kulenović (od 62′ Murić)

Nogometaši Rijeke pobijedili su na gostovanju Istru 1961 2:1 u zaostaloj utakmici 12. kola Hrvatski telekom Prve lige. Oba pogotka postigao je kapetan bijelih Franko Andrijašević!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Otvaranje utakmice nije donijelo previše prilika, udarci Stjepana Lončara iz slobodnih udarca u 6. i 22. minuti završili su u “živom zidu”.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Nagovještaj prvog gola stigao je u 24. minuti, nakon ubačaja Štefulja, udarac Pavičića otišao je pored gola.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 29. mintui Lončar je izveo korner, Smolčić je prebacio glavom. Capan je požrtvovnom rekacijom uspio vratiti loptu s druge vratnice pred gol gdje je Andrijašević poentirao – 0:1!

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Činilo se da će taj trenutak otvoriti put Rijeci prema drugom golu, Tomečakov udarac sa 16 metara u 34. minuti obranio je vratar Lučić.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Hladan tuš stigao je u 38. minuti. Istra je dugo kružila oko kaznenog prostor Rijeke. Nakon ubačaja s desne strane, Špoljarić je primio loptu pred golom Rijeke i poentirao – 1:1.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Do kraja prvog dijela valja istaknuti Andrijaševićev udarac glavom (41′) i udarac Čerina s 25 metara, ali do promjene rezultata nije došlo.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 48. minuti Štefulj je ubacio, Kulenović uspio smiriti loptu u kaznenom prostoru i okušao udarac, ali lopta je otišla preko grede.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Minutu kasnije prilika za Istru. Lončar je pobjegao obrani Rijeke, ali umjesto udarca, pokušao je ubaciti. Korner za Istru, ali Rijeka je otklonila opasnost.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 54. minuti velika prilika za Rijeku. Pavičić je gurnuo za Menala, napadač Rijeke vratio mu je loptu. Pavičić je pucao, obranio je vratar Istre. Lopta se odbila do Štefulja koji je dvaput pucao. Prvi udarac obranio je Lučić, drugi je otišao pored gola.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Istra je svoju priliku čekala iz kontri. U 57. minuti uslijedila je jedna brza tranzicija, Ivančić se na kraju našao u sjajnoj prilici na 15 metara, ali udarac nije bio precizan.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 58. minuti nova velika prilika za domaćina. Galović je prvo izbio loptu s crte, a zatim je Špoljarić iz odlične pozicije pucao pored gola.

Igrala se 66. minuta. Tomečak je odigrao za Andrijaševića koji je bio brži od Paeza. Branič Istre srušio je napadača Rijeke i sudac Vučković pokazao je na bijelu točku. Andrijašević je preuzeo odgovornost – 1:2.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 79. minuti Murić je izveo korner, Andrijašević je bio u dobroj situaciji, ali udarac glavom otišao je pored gola.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

U 83. minuti Gržan je pobjegao obrani Rijeke, Smolčić je pokušao izbiti loptu, ali je na kraju srušio igrača Istre i zaradio je crveni karton.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Uslijedila je nervozna završnica. U 90. minuti Andrijašević je sjajno izbacio Menala koji se sjurio prema golu Istre, ali Lučić je sjajnom reakcijom spasio mrežu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari