POSLJEDNJI IZAZOV

HRVATSKA – BAHREIN UŽIVO OD 18 SATI: Kauboji idu po pobjedu za kraj Svjetskog prvenstva

21.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica 2. kola 2. kruga Svjetskog prvenstva rukometasa izmedu Hrvatske i Belgije Photo: Pixsell/PIXSELL

Utakmicu pratite uživo od 18 sati na RTL-u

Belgija je prošlost, a pred hrvatskom muškom seniorskom reprezentacijom susret protiv Bahreina. Teoretski, Hrvatska je još uvijek u igri za četvrtfinale, ali realnost govori da je to teško ostvarivo. Naša reprezentacija bi trebala dobiti Bahrein s 22 i više pogodaka razlike, a Egipat pobijediti Dansku. U to je teško povjerovati, ali dok postoji nada, Hrvatska će dati sve od sebe da to eventualno i ostvari.

Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine i treba je ozbiljno uzeti. Na ovom Svjetskom prvenstvu su najprije odigrali neodlučeno s Tunisom 27:27. Zatim su “stradali“ protiv Danske 36:21 pa pobjedom protiv Belgije osigurali drugi krug. Zatim su dobili i SAD 32:27, da bi u posljednjem nastupu dosta namučili Egipat, od kojega su na kraju izgubili 26:22.

Na klupi iskusni Islanđanin

Već nekoliko godina vodi ih Islanđanin Arona Kristjansson. Pomak u njihovoj igri lako je uočljiv. Igraju brz, moderan rukomet, s mnogo agresivnosti. Možda još nemaju vrhunsku klasu, ali bilo kakvo opuštanje suparnika vješto kažnjavaju.

Ali Muhamed je odličan vratar s 51 obranom do sada na turniru. Kao i većina igrača dolazi iz bahreinskog kluba Al-Najma. Ima više od 230 nastupa za reprezentaciju.

Vrlo važan igrač te reprezentacije je kapetan Mohamed Mohamed. Također je član Al-Najma. Igra na poziciji srednjeg vanjskog. Odličan u igri jedan na jedan. Nema visinu, ali jako dobro čita suparničku obranu i izvrsno razigrava svoje suigrače. S 20 pogodaka treći je strijelac ekipe na ovom prvenstvu. Do njega na lijevoj strani je još jedan igrač istog imena i prezimena. Mohamed Mohamed je igrač saudijskog kluba Kahaleej. Do sada je vjerovali ili ne, odigrao 454 susreta za reprezentaciju. S 24 pogotka u Švedskoj prvi je strijelac ekipe, a ukupno je u karijeri zabio 1157 pogodaka.

Po nastavak pozitivnog niza

Na desnoj strani. Bahrein ima Ali Ali Merzu. I on je jako okomit u igri. Vrlo hrabar, premda nije visok, ide svom snagom na suparničke obrane. Do sada je imao realizaciju 21 pogodak od 36 pokušaja. I na kraju vrijedi spomenuti i desno krilo Ahmeda Fahdula koji je član Al- Shababa. Sa 74 posto učinkovitosti, on je jedan od najboljih u bahreinskim redovima.

S Bahreinom smo podsjećamo, igrali na prošlom svjetskom prvenstvu u Egiptu. I dobili ih u drugom krugu 28:18. U Njemačkoj/Danskoj 2019. godine bili su naši rukometaši još uvjerljiviji. Tada su slavili 32:20. Ne sumnjamo da će se taj niz nastaviti i u Malmo-u, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari