HRVATSKA IMA BRONCU! Stiv zaključao vrata, Hrvatska uvjerljivo svladala Norvešku!

Hrvatska – Norveška 31:24

Rukometaši Hrvatske u nedjelju su u Krakovu svladali Norvešku s 31-24 (15-11) i po treći put u povijesti osvojili brončano odličje na Europskim prvenstvima, čime su izborili i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

Hrvatski rukometaši su protiv Norveške izborili brončanu medalju, ali i potvrdu da smo jedna od najboljih rukometnih nacija Europe.

Vratar Ivan Stevanovič junak je utakmice s 14 obrana, ali mnogima u ključnim trenucima utakmice kada se ili stvarala ili branila prednost.

hrvatska norveška bronca

Domagoj Duvnjak je proglašen igračem utakmice. Inače, ovaj igrač Kiela je najbolji asistent Europskog prvenstva, a danas je upisao šest pogodaka i sedam asistencija.

hrvatska norveška navijači

Hrvatska je u prvom poluvremenu najbolje razdoblje imala od 14. do 22. minute, kad su se naši rukometaši serijom 5-0 odlijepili na 11-6, brzim kontranapadima koji su došli kao plod čvrste igre u obrani i nekoliko sjajno zaustavljenih udaraca Norvežana od Ivana Stevanovića koji je dobio prednost u odnosu na Mirka Alilovića. Momčad Željka Babića je u drugo poluvrijeme donijela prednost od četiri pogotka (15-11).

Pogotkom Zlatka Horvata nakon 17 sekundi igre Hrvatska je na početku drugog dijela došla do vodstva 16-11, ali je uslijedio norveški odgovor, šest pogodaka u devet minuta, čime je u 40. minuti Norveška izjednačila na 17-17. Bilo je to prvo izjednačenje nakon 6-6 iz 13. minute.

No, u posljednjih 20 minuta dvoboja ponovno se razbranio Ivan Stevanović, raspucao Zlatko Horvat, proradili su i vanjski igrači što je Hrvatsku odvelo do bronačnog odličja u Poljskoj.

Najbolji strijelac naše reprezentacije protiv Norveške bio Horvat s osam pogodaka, Domagoj Duvnjak je postigao šest, a po četiri Marino Marić i Manuel Štrlek. Ivan Stevanović je obranio oba sedmerca Norvežanima i ukupno zaustavio njihovih 14 udaraca. Norvešku je s pet pogodaka predvodio Sagosen.

Za hrvatsku reprezentaciju ovo je treća brončana medalja. Prvu su osvojili na prvom EP-u u Portugalu 1994. godine, a drugu prije četiri godine u Srbiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari