EPILOG SA STILOM: Nijemci uništili Španjolsku i osvojili naslov europskog prvaka!

U 60-minutnoj demonstraciji snage Nijemci su uništili Španjolsku i osvojili svoj drugi naslov prvaka Starog kontinenta

Rukometaši Njemačke po drugi put u povijesti osvojili su naslov europskog prvaka nakon što su u nedjeljnom finalu odigranom u Krakovu svladali Španjolsku s 24-17 (10-6).

Baš kao što je Ivan Stevanović predvodio Hrvatsku do pobjede u borbi za broncu protiv Norveške, tako je i službeno najbolji vratar EP-a Andreas Wolff svojim obranama izludio španjolske rukometaše u finalnom dvoboju. U prvih 15 minuta utakmice njemačka obrana je samo dvaput svladana, a Španjolci su mogli biti zadovoljni što su na poluvremenu zaostajali samo za četiri pogotka (6-10).

Scenarij prvog poluvremena Nijemci su reprizirali i u početnih 15 minuta drugog dijela. Njemačka je u 44. minuti otišla na sedam golova viška (16-9) i tu prednost bez poteškoća održavala do konačnih 24-17.

Najbolji strijelac finalne utakmice bio je Kai Haefner sa sedam pogodaka. Za pobjednike je četiri gola postigao Rune Dahmke, a po tri Steffen Faeth i Tobias Reichmann. Andreas Wolff zaustavio 16 od 32 udaraca Španjolaca kod kojih je najefikasniji bio Raul Entrerrios s pet golova.

Njemačka je u svom trećem finalu na europskim prvenstvima došla do svog drugog zlata. Europskim prvacima u prvi put postali 2004. u Sloveniji.

Španjolci su i u svom četvrtom pokušaju ostali bez uspona na europski tron. Od Rusije su izgubili finale na domaćem tlu 1996., Šveđani su ih porazili dvije godine poslije u Italiji, a 2006. u Švicarskoj bolji od Španjolaca bili su Francuzi.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj