JE LI TREBALO BITI OVAKO?

Hrvatska nije htjela Riječanina, zaigrao za Srbiju i uzeo svjetsko zlato

Pixsell

Hrvatski vaterpolo se ovo ljeto nije baš proslavio. Seniorska vrsta je na Igrama u Tokiju ispala u četvrtfinalu nakon teškog poraza od Mađara, a identično su prošle i U-21 te U-17 reprezentacija

U-17 momčad je u četvrtfinalu ispala nakon teškog poraza od Mađarske, dok U-21 ekipa nije uspjela proći u polufinale u meču protiv Srbije, piše Index.hr.

S druge strane, srpski vaterpolo je ovo ljeto proživljavao najljepše trenutke. Sve tri vrste su uzele zlato. Seniori su postali olimpijski prvaci, U-20 momčad je uzela svjetsko zlato, a U-17 europsko.

Hrvatska U-20 pod vodstvom Vjeke Kobešćaka izgubila je 10:12 od Srbije, a Marko Radulović bio je najbolji igrač Srbije. Štoviše, Radulović je kasnije izabran i za MVP-ja turnira.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VK Radnicki Kragujevac (@kvkradnicki)

Priča je zanimljiva zbog toga što je mladi srpski vaterpolist rođen u Rijeci, prošao je sve mlade selekcije Hrvatske, no kako ga nitko iz stožera A vrste nije zvao, prihvatio je poziv Srbije. Navodno je bio krivac za jedan incident u matičnom Primorju kojem je svjedočio izbornik Kreković. Nakon toga su mu vrata bila zatvorena.

“Za mlađe hrvatske selekcije igrao sam i na Svjetskom prvenstvu. Međutim, dvije godine me tadašnji izbornik Joško Kreković nije pozivao. Kada sam 2018. iz Primorja prešao u Vojvodinu, čekao sam još godinu dana. Nije me zvao nitko iz Hrvatske. Ni iz Saveza, ni iz klubova, ni netko od suigrača. Zaključio sam da uopće ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u srpsku A selekciju i prihvatio sam taj poziv”, rekao je svojevremeno Radulović za beogradske Novosti.

VIDEO DANA:

“Radulović je glavni, on stvarno uvijek oko sebe veže dvojicu suparničkih igrača. Kako šutovima tako u tranziciji pa ulaskom na 2 metra kao pomoćni centar. To je već vrlo ozbiljan seniorski igrač. On je najveća opasnost, ali imaju i odličnog ljevaka Radovića na desnoj strani i Brankovića, koji dirigira tim dijelom napada, pa lijevo Martinović, vrlo pozitivno drzak pri šutu. Mislim, za ovu razinu vaterpola to je odlična momčad”, uoči utakmice protiv Srbije govorio je Vjeko Kobešćak u razgovoru za SN. Nije pomoglo.

“Nakon Vojvodine igrao sam za Šabac, a od prošlog ljeta sam u Radničkom iz Kragujevca. Uroš Stevanović je trener Radničkog i mlade srpske reprezentacije. On me pozvao u mladu repku, a nedavno je to napravio i seniorski izbornik Dejan Savić tako da sam prošlog tjedna prvi put bio na pripremama sa seniorskom selekcijom, s olimpijskim pobjednicima”, pričao je Radulović, piše Index.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari