IZ FRANCUSKE U JADRANOVO - PUNI MEDALJA

“Ludnica” u Jadranovu! Uz baklje i pjesmu dočekani medaljama ovjenčani boćari predvođeni Karlom Šabanom, novim prvakom svijeta!

Kanal RI (Screenshot)

Doček je to koji će pamtiti a koji su više nego zaslužili nakon sjajnih predstava u Francuskoj

Ponajviše Karlo Šaban, novi prvak svijeta do 23 godine u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično te brončani u disciplini par klasično.

“Znao sam da sam u dobroj formi I znao sam da sam dosta čist u glavi, koncentriran tako da uz malo sreće… Uz još neke stvari koje su se morale poklopit došlo je do tog zlata!”, rekao je Karko Šaban, hrvatski U-23 reprezentativac u boćanju za Kanal RI.

Hladne je glave posebno bilo teško ostati u finalu kada se za zlatnu medalju borio s Francuzom.

“Njega je to dodatno dizalo, domaći teren tako da mislim da je to bila najteža utakmica – ali I mi smo imali našu publiku jer su u Francuskoj bili ekipa iz Jadranova i Drivenika, naši roditelji, obitelji koji su nas isto podržavali”, otkriva Karlo.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MARIJANA ŠEPIĆ BJELOBABA
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

Hrvatski su boćari u sveukupno 10 disciplina medalje osvojili u 9, I to jedno zlato, 3 srebra I 5 bronci.

“Dakle time smo dokazali svima da smo u te 4 velesile boćarske Francuska, Italija , Slovenija i mi. I to je jedan lijep rezultat I ostvareni cilj a meni je osobno jako žao jer smo bili nadomak dvije čak tri titule svjetskog prvaka”, oduševljen je Vjekoslav Matetić, izbornik hrvatske U-23 boćarske reprezentacije.

U kategoriji do 23 godine srebrom I broncom se okitio I Luka Gašpar u disciplini precizno izbijanje I brzinsko izbijanje dok je Ivan Ćorić s Karlom Šabanom osvojio broncu u disciplinii par klasično.

U kategoriji U-18 na tron su se popela još dva boćara iz Jadranova – Filip Klarić sa srebrom u preciznom izbijanju te Lovro Šipek u pojedinačnom klasičnom dok su zajedno u štafetnom izbijanju osvojili broncu.

“Bilo je dosta teško, konkurencija je bila jaka ali naravno precizno treba imat sreće nekad malo više nekad malo manje ali meni je jako drago bilo. Koliko treninga stoji iza toga? Puno, jako puno, cijelo ljeto, pripreme kroz cijelu godinu”, prisjeća se Filip Klarić, hrvatski U-18 reprezentativac u boćanju.

“Zadovoljan sam, očekivao sam medalju, sad nisam znao kojeg će sjaja biti. Bilo je dosta naporno s tim da sam igrao 3 discipline, stalno sam bio u jogu. Konkurencija je bila dobra, jaka kao I inače. Tu su Francuzi, Talijani I Slovenci, Tunižani su se umiješali malo isto I tako”, prisjeća se Lovro Šipek, hrvatski U-18 reprezentativac u boćanju.

Član U-18 reprezentacije je bio I Žarko Jerčinović (7403) koji ovoga puta nije uspio osvojiti medalju. Na svu trojicu iznimno je ponosan izbornik Čedo Vukelić.

“Dečki su se ravnopravno nosili, finale je Lovro izgubio od trenutno možda najboljeg igrača na svijetu Jake Štrenfla, Slovenca, inače su konkurenti već dugo vremena a Filip je zapeo u finalu iako je vodio tri boće prije kraja”, otkriva Čedo Vukelić, izbornik hrvatske U-18 boćarske reprezentacije.

Treba naglasiti i da su se u kategoriji seniora u disciplini mješovita štafeta broncom okitili Ria Vojković I Bruno Kraljić (7407) dok je u brzinskom izbijanju brončani bio Marino Miličević. Također u Francuskoj je srebro ekipno osvojila I hrvatska u-23 reprezentacija, donosi Kanal RI.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari