PRVA TRI BODA NA SP

Hrvatska ‘razj…’, pardon, razbila Kanadu! Kramarić briljirao i poništio rano vodstvo Kanađana

Nakon remija s Marokom u prvom kolu, Vatreni su danas morali igrati na pobjedu. I uspjeli su u tome, unatoč šoku u 2. minuti!

HRVATSKA – KANADA 4:1

DOHA – 22. SP u nogometu. Mjesto održavanja: Khalifa International Stadium – Al Rayyan (predgrađe Dohe). Utakmica 2. kola Skupine F.

HRVATSKA: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modrić, Brozović, Kovačić; Kramarić, Livaja, Perišić

KANADA: Borjan; Hutchinson, Johnston, Miller, Vitoria, Eustaquio, Buchanan, Davies, David, Laryea

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je odigrala utakmicu drugog kola Skupine F Svjetskog prvenstva protiv Kanade. Nakon remija s Marokom u prvom kolu, Vatreni su danas tražili tri boda, a u tome im je pomagalo i oko 2000 hrvatskih navijača na tribinama koji su bili 12. igrač naše reprezentacije. Ranije danas, Maroko je slavio nad Belgijom 2-0 i skočio na prvo mjesto naše skupine. Sad imaju 4 boda.

Počelo je za Vatrene jako loše. Kanada je povela već u 2. minuti. Juranović ništa nije mogao napraviti, odličan ubačaj u kazneni prostor između naših igrača i odličan gol. Sve je krenulo od vratara Borjana. Njegovo dugačko dodavanje lijepo je primirio Larin i gurnuo za Buchanana u stranu koji je napravio glavni posao – njegov je pak idealan centaršut, ali baš idealni, iskoristio Alphonso Davies koji između Lovrena i Juranovića zabio prvi kanadski gol u povijesti SP-a. 

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Izjednačenje je stiglo u 38. minuti. Bio je to 22 gol Kramarića za Hrvatsku. Kovačić je odigrao za Perišića na lijevo krilo, Perija majstorski podvalio za Kramu iza zadnje linije, a hrvatska ‘devetka’ fantastično zavukla loptu iza Borjana.

Bio je to ujedno i prvi pogodak Vatrenih na Mundijalu u Kataru.

U 44. minuti preokret Hrvatske prije samog kraja prvog dijela! Juranović je pokazao klasu. Jako lukavo je iskoristio zbunjenost kanadske obrane i primijetio usamljenog Livaju na rubu šesnaesterca, a ovaj fantastičnim udarcem pogađa mrežu za preokret u Dohi.

Točku na i stavio je ponovno danas fantastični Kramarić!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bio je to krasan gol i divna akcija Hrvatske i Andreja Kramarića. Briljantno, savršeno precizno odigrano! Perišićevo ubacivanje i Krama lažnjak i zlatnom ljevicom. Kombinirao je Perišić na lijevoj strani pa fantastično na drugoj stativi pronašao Kramarića. Krama je maestralno primio loptu jednom i spustio ju na drugu nogu, namjestio se na lijevu i odapeo u suprotan kut.

U 4. minuti sudačke nadoknade nakon kolosalne pogreške braniča Kanade Oršić i Majer su izašli sami pred vratara Borjana. Oršić je bio izuzetno nesebičan i uposlio Majera koji je zakucao zicer pod prečku!


Standings provided by Sofascore

Uskoro opširnije…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari