RUTINSKA POBJEDA

Hrvatski rukometaši uvjerljivo nadigrali Rumunjsku i ušli u drugi krug Eruropskog prvenstva u Njemačkoj

Hrvatska je na EP-u pobjedom protiv Rumunjske u 3. kolu skupine B osigurala nastup u drugom krugu natjecanja

HRVATSKA – RUMUNJSKA 31-25

MANNHEIM – SAP Arena. Utakmica 3. kola skupine B Europskog rukometnog prvenstva

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u utorak je navečer u Mannheimu, u sklopu 3. kola skupine B EP-a u Njemačkoj, pobijedila Rumunjsku i potvrdila drugi krug turnira.

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Izbornik Goran Perkovac iznenadio je potezom uoči dvoboja, uvrštavanjem Dominika Kuzmanovića koji je bio bolestan i nije desetak dana bio u ozbiljnom trenažnom procesu, na popis golmana za utakmicu, a Filipa Ivića, iskusnog vratara koji je pokazao da može na turniru doprinijeti, je poslao na tribinu… Također, sveukupno su tri nova igrača zaigrala protiv Rumunjske. Tu su još bili Mateo Maraš i Tomislav Kušan koji je oduševio, briljirao, zajedno s neočekivanim junakom Lukom Lovrom Klaricom iz Zadra. Oboje su bili neočekivani junaci. Klarica je zabio 7 golova, Kušan 4, Šoštarić 4 i Jelinić 4, piše Net.hr.

Odlično je Hrvatska otvorila utakmicu protiv Rumunjske. Imali smo 3-1 i 4-2, ali nakon toga je došlo do pada u igri naših…

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL/PIXSELL

Rumunji su vezali dva gola, u 10. su izjednačili na 4-4. Luka Lovre Klarica vukao je našu reprezentaciju u prvom dijelu (imao 6 golova iz 7 pokušaja), ali nije imao potporu ostalih. Rumunjska je non-stop puhala za vratom Hrvatskoj, a kad je u 28. izjednačila na 12-12, bili smo zabrinuti.

Međutim, u dvije i pol minute Hrvatska je napravila seriju 4-0 i otišla na odmor sa +4 (16-12). Mario Šoštarić, Luka Cindrić i Zvonimir Srna su imali dva gola do poluvremena, s tim da je Zvone Srna imao i dva isključenja, te je i to bio problem. Mandić Kuzmanović su imali dvije obrane kombinirano u prvom poluvremenu…

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

U 32. minuti, Hrvatska je povela po prvi put +5 (17-12). U 33. minuti, Jelinić je dignuo na +6 (18-12). Bila je to 2-1 serija ‘Perkovčevih jurišnika’. U 37. minuti, još jednom su naši rukometaši imali +6 (20-14). Mario Šoštarić uživa igrati za Hrvatsku i trenutno igra rukomet života. Na EP-u je naš najbolji igrač i strijelac. U 39., hrvatska rukometna reprezentacija je povela po prvi put sa +7 (21-14) i slavlje se naziralo iza ugla…

U 43. smo vodili 23-17. Tomislav Kušan je 23. gol Hrvatske, svoj treći u debiju na velikom natjecanju, zabio s polovice na prazan gol. U 44., Jelinić je iz kontre povisio na +7 opet – 24-17. Rumunjska je bila na koljenima, kapitulacija trupa poznatog španjolskog stručnjaka Xavija Pascualea samo što nije bila i službena. Hrvatska je ipak prejaka za njihove rukometne mogućnosti. Iako, u 46. su Rumunji zabili treći vezani gol za 24-20 (-4).

Photo: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Opet smo si bili sami zakomplicirali situaciju, brzopletost nas je koštala smanjenja razlike, ali nismo pali. U 47., Glavaš je zabio jako važan gol s kojim je presjekao seriju Rumunja (25-20). Kušan i Sipić su se u tim trenucima mijenjali u obrana – napad.

U 49., Glavaš je podignuo na +7 (27-20). Igrali smo na mahove, ali dovoljno da otpušemo rukometnog liliputanca. U 56. smo imali opet +7 (31-24), hrvatski navijači su skandirali u boj, u boj…, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari