HRVATSKOJ ATRAKTIVNA ALI PROLAZNA SKUPINA U RUSIJI! Ako i ne zaustavimo Messija, možemo u daljni tijek natjecanja na Svjetskom prvenstvu

Održan je ždrijeb skupina za nogometno Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine igrati u skupini D s Argentinom, Islandom i Nigerijom!

Argentina na Messijevom zadnjem Mundijalu, Island, stari znanac iz zadnjih kvalifikacijskih ciklusa i predstavnik Afrike, Nigerija, na otvaranju bit će hrvatski protivnici na ruskom Svjetskom prvenstvu.

To je jedna od najjačih skupina prvenstva koje će se sljedećeg ljeta igrati od 14. lipnja do 15. srpnja u Rusiji.

Hrvatska će prvenstvo otvoriti protiv Nigerije 16. lipnja u Kaliningradu, pet dana kasnije u Novgorodu igra protiv Argentine, a grupnu fazu završava u Rostovu protiv Islanda.

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, HRVATSKA, Island, Nigerija

Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska, Koreja

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

Tijek svečanosti u Moskvi:

Ždrijeb je održan u velebnoj palači Kremlj, koja se nalazi pored one u kojoj stoluje predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Maradona, Cafú, Cannavaro, Puyol, Forlan, Blanc i druge legende svojim odabirom određuju kostur Svjetskog prvenstva. Rusija je kao domaćin u skupini A na prvoj poziciji. Nositelji idućih skupina od B do H redom su: Portugal, Francuska, Argentina, Brazil, Njemačka, Belgija i Poljska.

Portugalu je izvučena Španjolska, koji će odmah igrati u prvoj utakmici skupine B. Hrvatska je u izvučena u skupinu D, gdje je nositelj Argentina. Bit će to zadnja prilika Lionelu Messiju da osvoji svjetski naslov. Vatreni su na poziciji D3, što znači da s Argentinom neće igrati u prvoj utakmici.

Argentini i Hrvatskoj pridružen je Island, koji će otvoriti s Messijevom reprezentacijom. Vatreni će u prvoj utakmici na Nigeriju.

Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino zajedno su izašli na pozornicu odmah na početku svečanosti. Prvi je govor održao ruski predsjednik, koji je u Svjetsko prvenstvo uložio deset milijardi dolara. S obzirom na njegovu autokratsku politiku, dio komentatora navedeni događaj naziva “Putinovim prvenstvom”.

“Proslavimo nogomet”, istaknuo je prvi čovjek FIFA-e Infantino, koji je od stupanja na najvišu nogometnu dužnost autokratskim metodama sličnima Putinovima pokušao očistiti tu organizaciju od korupcijskih skandala.

Miroslav Klose, najbolji strijelac svjetskih prvenstava u povijesti, donio je trofej koji će 15. srpnja iduće godine na moskovskom Lužnjikiju podići pobjednik Mundijala.

SP traje od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine, a igrat će se u 11 gradova i na 12 stadiona. Gradovi domaćini su Moskva s dva stadiona, te St. Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Rostov, Soči, Jekaterinburg, Samara, Saransk i Volgograd.
Svjetsko prvenstvo otvorit će Rusija i Saudijska Arabija 14. lipnja na stadionu Lužniki u Moskvi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari