KOMUNIKACIJA JE KLJUČ USPJEHA

Igor Palmić, voditelj marketinga HNK Rijeka: Razvijena digitalija naša je “korona prednost”

Korona vrijeme u kojem živimo postavilo je mnoge i vjerojatno još uvijek do kraja nedefinirane izazove pred poslovanje svake organizacije

U sportu, segment koji je neodvojivo vezan uz tržište je svakako onaj usmjeren na razvoj i provođenje marketinških aktivnosti koji je u HNK Rijeka prije dvije godine povjeren Igoru Palmiću, voditelju Marketinga koji je do tada uz “Rijeku” bio vezan kao veliki navijač.

Nakon toga, žar za “Rijeku” postao je i dio njegovog profesionalnog puta o kojem je odmah na početku rekao kako je dinamičan, izazovan, angažiran i jedinstven:

– Tko voli HNK Rijeka ne bi mu trebalo biti ništa teško pasti. Biti navijač i simpatizer Kluba istovremeno je prednost i mana, nekad se neke stvari teže racionalnije sagledavaju i stavljaju u kontekst, no sve u svemu puno je više prednosti :). Cilj posla u mome odjelu je uključiti Klub, kao jezgru zajednice, u što više aktivnosti jer naša su nastojanja jasna – održati HNK Rijeka prisutnom u zajednici kojoj služi i koja je desetljećima, s druge strane, neodvojivo vezana uz svoj nogometni klub.

Koliko je zahtjevno voditi odjel marketinga u jednoj sportskoj organizaciji poput HNK Rijeka?

– Razvijati brand sportskog Kluba je zaista jedan širok pojam koji se proteže u mnoge sfere društva, Tu, naravno, jako ovisimo i o rezultatima naše prve momčadi koja je iznimno dobro praćena te budi emocije kod mnogih. Zbog toga nam je jako drago vidjeti da postoji bazen navijača i simpatizera i po ostalim dijelovima Hrvatske, a poruke potpore dobivamo i iz mnogih dijelova svijeta – što od naših ljudi, što od stranaca.

HVALA SPONZORIMA

– Ovom prilikom se zahvaljujem svim sponzorima i partnerima HNK Rijeka. Trenutno ih ima preko 50 koji su ostali uz Klub u ovim teškim i nepredvidivim vremenima po sve nas. Učinke i mjere korona krize nastojimo amortizirati s novim idejama i individualnim pristupima prema svakom partneru, a sportski marketing je u ovom “korona periodu” svakako doživio i ubrzani prijelaz na digitalne kanale. Kako je HNK Rijeka je ionako već odavno prisutan u zajednici sa svojim platformama ta je prilagodba za nas bila vrlo lagana

Koji su, po Vašem mišljenju, najbolji marketinški potezi od kada ste preuzeli vođenje Marketinga?

– To je, na prvom mjestu, potpisivanje novog generalnog sponzorskog ugovora sa Sava Osiguranjem (2020. – 2023.), a zatim i pokretanje službenog Web shopa Kluba, dogovor oko trogodišnjeg ugovora s Kaltenberg Adriom te lansiranje službenog piva Kluba – Tars HNK Rijeka. Mislim da su i naši partneri prepoznali trud koji se ulaže s naše strane.

Kako se korona kriza odrazila na Vaš rad?

– Kriza je umnogome srezala marketinške aktivnosti i budžete budući da su logično oni prvi na udaru. Međutim HNK Rijeka je zadržao pokretljivost na svim svojim platformama i aktivnim projektima, iako, moram priznati, u smanjenom obimu. Srećom da je tehnološki napredak omogućio konstantnu komunikaciju s našom publikom pri čemu ističem profesionalnost našeg Odjela odnosa s javnošću. Radi se veliki posao što se tiče updatea, od snimanja video priloga, uređivanja Web portala, društvenih mreža, službenih press konferencija Kluba. Ovaj odjel s posebnom pažnjom prati i naše sponzore. Spomenuo bih i naš uspješan projekt “HNK Rijeka – prijatelj djece” koji je tijekom svojih godina izgradio svoju prepoznatljivost diljem Primorsko – goranske županije. Kako čujemo iz škola i vrtića, naši mališani nestrpljivo očekuju povratak “Rijekinih” igrača na druženja s njima.

Aktivni ste i u prodaji navijačkih artikala, kako ste i sami naveli, nema dugo otkada je otvoren i Web shop HNK Rijeka.

– Točno. Uz novi službeni Web Shop, koji u ovim korona okolnostima je bio dodatni plus poslovanju Kluba. HNK Rijeka trenutno ima dva Fan shopa: jedan u gradu s aktualnom službenom kolekcijom Kluba te HNK Rijeka Outlet shop na Stadionu Kantrida gdje se mogu pronaći mnogobrojni stariji artikli iz prijašnjih sezona.

Koji je artikl doživio najveći uspjeh kod navijača?

– Naši najprodavaniji artikli su svakako iz personalizirane, prve garniture novih Jominih dresova, proizvođača sportske opreme koji s Klubom surađuje od sredine 2018. godine. I to ne čudi jer i mi kao Klub smo zadovoljni suradnjom koju ćemo, nadam se, i produljiti o čemu se baš ovih dana vode pregovori.

Hoće li biti kakvih noviteta?

– Uskoro očekujemo dolazak i promociju nove Joma HNK Rijeka kolekcija 2020./21. s novim personaliziranim dizajnom dresova, majica, trenirki, dječjeg asortimana. Međutim tu je i naša posljednja ovosezonska prodajna akcija koja kreće 1. srpnja i traje do kraja mjeseca. Radi se o zaista visokih 50 % popusta na sve Joma proizvode iz aktualne sezone 2019/20 koje nudi naš Web Shop ili naš Fan Shop centar (ul.P. R. Vitezovića, blizu Jelačićevog trga). Također, trenutno upisujemo i nove članove u Klub HNK Rijeka pri čemu je članstvo za djecu i mlade do 16. godine besplatno.

TALENT, LJUBAV I IZVEDBA

Jako nam je drago kada lokalni umjetnici i zaljubljenici u Klub na našu adresu pošalju uzorke svojih radova. Iako se radi o kolekcionarskim primjercima, talent, izvedba i ljubav s kojom se doživljava “Rijeka” su za svaku pohvalu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari