ISTRA 1961 – RIJEKA 0:1 Tomasov pogodio za trobod i održao nadu u trofej

ISTRA 1961 – RIJEKA 0:1 (0:0)

PULA – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 27. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja 1500. Suci: Ante Vučemilović, Dalibor Conjar, Hrvoje Barišić

Strijelac: Tomasov (52)

ISTRA 1961: Iveša, Mišić, Gojković, Žižić, Jurkić, Zlomislić, Đurić, Gržan, Bouhna, Heister, Varela

RIJEKA: Vargić, Ristovski, Samardžić, Mitrović, Žuta, Brezovec, Bradarić (Maleš, 76), Tomasov (Močinić, 66), Matei, Bezjak, Balaj.

Prijelomni trenutak utakmice u Puli između drugoplasirane i pretposljednje momčadi MaxTV Prve lige dogodio se u 52. minuti kada je nakon nekoliko opasnih situacija pred Ivešom Rijeka napokon povela golom Tomasova. Bio je to jedan od onih zgoditaka koje pripisujemo većinom „individualnim kvalitetama“ pojedinog igrača: iz skraćenog kornera s lijeve strane riječkog napada Matei je dodao Tomasovu koji se oslobađa pratnje i s nekih 14 metara iskosa pogađa neobranjivo u sam gornji kut Ivešina gola. Majstorski gol, još jedan iz bogate riznice Marinovih minijatura kakvima je Bijelima već priskrbio lijepu količinu bodova!

istra rijeka6

Od toga trenutka kao da su se Riječani oslobodili samonametnutog „grča“ („Žuti“ im ga nisu nametali tolikom silinom!), pa je već nekoliko minuta kasnije teškom mukom stečeno vodstvo umalo povećano potezom Mateija koji je povukavši loptu od centra s nekih 25 metara „odapeo“ po lopti koja se u neugodnom luku spuštala prema Ivešinom golu, no vratar domaćih ipak ju je uspio „izvaditi“ ispod prečke svojih vratiju.

No Bijeli čini se ne mogu bez barem jednog obrambenog kiksa u trenucima kada se utakmica mora mirno privesti kraju. Od 80. do 82. minute nekoliko uzastopnih nesporazuma u riječkoj užoj obrani (uključujući vratara Vargića!) samo srećom odnosno požrtvovnošću Mitrovića i Samardžića nisu rezultirali izjednačujućim golom za Puljane!

U 85. minuti Bezjak je mogao riješiti utakmicu, ali njegov udarac iz okreta s 15-tak metara ponovno brani Iveša.

Riječani su u utakmicu krenuli bez lakše ozlijeđenog Gavranovića kojeg stručno vodstvo Bijelih nije željelo „mučiti“ izlaskom na loš teren na Drosini. Na za hrvatske prilike atraktivnom stadionu, ali na izrazito grbavom terenu, u prvom poluvremenu igrači obje momčadi nisu pružili igru za pamćenje. Riječani kao da su nakon nekoliko prvih minuta, kada su navalili na gol domaćih, željeli mirnom igrom „na sigurno“, ne strahujući uopće od „žutih“, dočekati trenutak kada će se razlika u kvaliteti pretočiti u konkretnu prednost u golovima. Gosti nisu srljali, do te mjere da su u nekim trenucima tribine – na kojima su veliku prednost imali pripadnici Armade – negodovale tražeći ozbiljniji atak na gol domaćeg vratara Iveše.

I unatoč takvoj igri „na sigurno“ Riječani su u prvom dijelu stvorili nekoliko lijepih prilika za gol. Pucao je Tomasov snažno već u četvrtoj minuti s ruba šesnaesterca no budni Iveša je obranio. Nakon kornera domaći su blokirali Mitrovića, a u šestoj minuti pucao je izvan šesnaesterca obećavajuće i Balaj, no pored gola.

U 32. minuti najbolja prilika za Bijele u prvom poluvremenu: Ristovski je ubacio u šesnaesterac, Bezjak je primirio loptu i pucao s nekih desetak metara, no Iveša je ponovno spreman i sjajnom obranom ne dozvoljava Riječanima da steknu prednost u golovima.

Imali su tijekom prvog dijela utakmice i Puljani nekoliko poluprilika – pokušavali su Gržan i Varela, ali  to nisu ni izbliza bile tako dobre šanse kao one Riječana.

Tako je nakraju Rijeka došla do treće uzastopne pobjede nad Puljanima istovjetnim rezultatom – 1:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari