OŠTRA REAKCIJA

Iz HNK Rijeke demantirali nekorektne napise o odnosu klupske legende i Kluba

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Srećko Juričić je klupska legenda i ujedno igrač s najviše nastupa u dresu Rijeke, te je najtrofejniji sportski direktor HNK Rijeka

U nekim medijima pojavili su se napisi i teze kako su HNK Rijeka i dugogodišnji sportski direktor kluba Srećko Juričić “u svađi”, i da Juričić odlazi iz kluba.

Povodom toga, iz HNK Rijeke su oštro reagirali i objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Povodom nekorektnih i netočnih napisa u medijima vezano uz status Srećka Juričića, Hrvatski nogometni klub Rijeka ovim putem demantira napise da je došlo do prekida suradnje između HNK Rijeka i Srećka Juričića, kao i insinuacije da je do istog došlo zbog financijskih razloga i nemogućnosti dogovora u jeku smanjenja troškova zbog pandemije koronavirusa.

Srećko Juričić je klupska legenda i ujedno igrač s najviše nastupa u dresu Rijeke, te je najtrofejniji sportski direktor HNK Rijeka. S obzirom na njegov status u riječkoj nogometnoj povijesti, nije zaslužio da se o njegovom statusu i budućnosti piše na temelju insinuacija i priča koja nemaju utemljenje u istini.

U vrijeme štednje i rezanja troškova, Juričić je bio među prvima koji je prihvatio nužne promjene i smanjenje ugovora i dalje aktivno sudjeluje u svim razgovorima i pregovorima kluba u rješavanju trenutne situacije i problema nastalih pandemijom koronavirusa.

Srećko Juričić aktualni je direktor Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka i tu će funkciju obnašati do kraja lipnja 2020. godine, te je ujedno član Nadzornog odbora. Nakon isteka ugovora Juričić će ostati u klubu u ulozi člana Nadzornog odobra. Ujedno, preuzet će ulogu savjetnika predsjednika Damira Miškovića za sportsku politiku kluba, te će i na novoj će funkciji biti važan subjekt u funkcioniranju kluba na svim razinama.

Odluka o promjeni funkcije donijeta je u dogovoru kluba i Srećka Juričića prije više od godinu dana.

– Nakon isteka aktualnog ugovora ostajem i dalje u klubu, samo na drugoj funkciji. Moj odlazak na novu funkciju je već ranije dogovoren. U HNK Rijeka sve radimo planski i odluka nije donijeta ishitreno. Vjerujem da ću i u budućnosti svojim iskustvom i znanjem pridonijeti uspjesima kluba, rekao je Srećko Juričić, igračka legenda Rijeke i sportski direktor pod čijom je palicom Rijeke pod kojim su ostvareni jedni od najvećih uspjeha u klupskoj povijesti.

HNK Rijeka poziva da u ovim teškim trenucima za sve, uključujući i sportske klubove, budemo zajedno na svim razinama, te apeliramo prema medijima da se ne rade nepotrebne tenzije objavljivanjem neprovjerenih i kuloarskih priča.

Vrata HNK Rijeka otvorena su svima koji žele biti konstruktivni i koji žele pomoći, bilo savjetom ili konstruktivnom kritikom, jer jedino zajedno možemo napredovati.

Zajedno smo Rijeka.“, poručili su iz HNK Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari