JEDAN OD NAJVEĆIH U POVIJESTI: Umro legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruiyff

Cruiyffu je rak otkriven u listopadu prošle godine. Iako je nedavno rekao da je pozitivan oko oporavka, bolest mu se vratila

Legendarni nogometaš Barcelone, Ajaxa i nizozemske reprezentacije, Johan Cruiyff, preminuo je u 69. godini nakon višemjesečne bitke s rakom pluća, potvrđeno je na njegovoj stranici.

johan2

Cruiyffu je rak otkriven u listopadu prošle godine, što je posljedica višegodišnjeg pušenja. Iako je nedavno rekao da je pozitivan oko oporavka, bolest mu se vratila. Preminuo je u svom domu u Barceloni.

“Uvijek ćemo te voljeti, počivaj u miru”, napisala je FC Barcelona na Twitteru.

Cruiyff je igrao za Barcelonu pet godina u 70-ima, a osam godina bio je trener kluba (1988-1996). Osvojio je Kup prvaka s Kataloncima 1992. godine i smatra se da je otac modernog Barcinog stila nogometa koji u posljednjem desetljeću vlada Europom.

johan3

Svoje najbolje igračke dane proveo je u Ajaxu s kojim je triput osvajao Kup prvaka, a s nizozemskom reprezentacijom igrao je u finalu Svjetskog prvenstva 1974. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=2GtwCfjI0Z8

Cruiyff je u igračkoj i trenerskoj karijeri osvojio ukupno 36 trofeja i jedna je od najvažnijih ličnosti u povijesti nogometa.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari