KAKVA SENZACIJA! Mini Vatreni na gostujućem terenu deklasirali Španjolsku!

Foto: HNS

Ovom pobjedom Hrvatska je preuzela vodstvo na ljestvici sa 15 bodova iz šest susreta. Španjolska je u šest kola osvojila dva boda manje

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija odigrala je sjajnu utakmicu u Burgosu pobijedivši aktualnog europskog prvaka Španjolsku 3-0 i ovom pobjedom preuzela prvo mjesto u skupini 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Češkoj.

Strijelci u velikoj pobjedi mlade hrvatske vrste bili su Duje Ćaleta-Car (36) i Stipe Perica (42, 48).

Izbornik Nenad Gračan u dvoboju protiv ‘furije’ nije mogao računati na čak devet igrača. Izostali su Mateo Kovačić, Marko Pjaca, Josip Radošević, Mario Pašalić, Alen Halilović, Nikola Vlašić, Jozo Šimunović, Dino Mikanović i Denis Kolinger.

U-21: ŠPANJOLSKA – HRVATSKA 0:3 (0:2)
Kvalifikacije za EP, Skupina 6.
Estadio El Plantio, Burgos.

Sudac: C. Pawson (Engleska)

Strijelci: 0:1 – Ćaleta-Car (36′), 0:2 – Perica (42′), 0:3 – Perica (48′)

Žuti kartoni: Perica (33′), Asensio (45+1′), Ćaleta-Car (75′), Niguez (78′) Perić (89′)

Španjolska: Arrizabalaga, Bellerin, Jonny, Duarte (od 67′ Castro), Marin, Niguez, Asensio, Torres, Ceballos (od 54′ Pedraza), Delofeu, El Haddadi. Izbornik: A. Celades.

Hrvatska: Livaković, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Milić, Pavičić (od 86′ Capan), Krovinović Ćorić (od 90+4′ Fiolić), Rog, Tudor, Perica (od 73′ Kolar). Izbornik: N. Gračan.

Četverostruki europski prvaci u ovom uzrastu bili su veliki favoriti, posebice jer su u prvom dvoboju na Rujevici dobili kompletnu Hrvatsku 3-2. Strahovalo se od teškog poraza, no Gračanova momčad je odigrala fantastično. Domaćin je tijekom susreta uputio 15 udaraca prema našim vratima i imao 10 kornera, no Dominik Livaković je branio bez greške.

https://www.youtube.com/watch?v=TP4WASlVa78

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i dominirao je tijekom prvih pola sata. Hrvatska u prvih 35 minuta nije stvorila niti jednu priliku, no u završnih deset minuta dva puta je svladala Kepa Arrizabalagu. U 36. minuti je Ćaleta-Car nakon ubačaja iz kornera glavom zabio za 1-0, a šest minuta kasnije među strijelce se upisao i Perica. Kod oba gola asistirao je Ante Ćorić. Na otvaranju drugog dijela Perica je kaznio pogrešku domaćeg vratara i doveo Hrvatsku u veliku prednost.

https://www.youtube.com/watch?v=utPq9FNfYIg

Ovom pobjedom Hrvatska je preuzela vodstvo na ljestvici sa 15 bodova iz šest susreta. Španjolska je u šest kola osvojila dva boda manje. Na trećem mjestu je Švedska sa 10 bodova iz četiri utakmice, a zatim slijede Gruzija (9), Estonija (4) i San Marino (1). Idući nastup Hrvatska ima 28. ožujka kada će u Zaprešiću ugostiti Estoniju.

Nastup na Europskom prvenstvu u Češkoj iduće godine osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane ići u doigravanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari