JORDANO KAO JORDAN! Mladi Riječanin u dresu Cedevite protiv ljubljanske Olimpije zabio deset trica, od toga pet zaredom!

Antonio Jordano. (Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Mladi Riječanin na juniorskoj utakmici ABA lige ubacio je 36 poena, uz nevjerojatno visok valorizacijski indeks 40!

Do takvog učinka stigao je ubacivši 36 poena čemu je dodao 5 asistencija, 4 skoka i 2 ukradene lopte. Sve se to dogodilo na utakmici U-19 momčadi Cedevite i Olimpije, a pet trica zaredom ubacio je krajem prve četvrtine (ukupno 10 trica iz 15 pokušaja!). Cedevita je pobijedila rezultatom 108:75

Sve je to neodoljivo podsjetilo na čarobnu utakmicu Dražena Petrovića krajem 80-ih kada je francuskom Limogesu u susretu ondašnje košarkaške Lige prvaka ubacio također pet-šest trica zaredom, uz konačni zbir koševa od kojeg Francuze i danas boli glava. Mnogi će Jordanovu predstavu usporediti i s nekom jednog i jedinog Michaela Jordana, no s takvim usporedbama ipak ćemo malo šričekati jer Antoniju je tek – 18 godina.

Antonio Jordano je inače mladi hrvatski reprezentativac i Cedevitin bek. Jordano je 2014. godijne u društvu još jednog riječkog košarkaša Dominika Brajdića redove matičnog Kvarnera 2010 zamjenio Cedevitinim. Riječanin je prije dvije godine bio jedini Hrvat koji je predstavljao Europu na utakmici protiv kadeta SAD-a koju je gledao i “pravi” Jordan – Michael.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari