JUTRO NAKON PORAZA Matjaž Kek: U Klubu nas očekuju ozbiljni razgovori

Foto: Bruno Vignjević

„Očekivanja su bila iznimno velika, a poraz je težak i neugodan. Svatko mora preuzeti svoj dio odgovornosti, a ja prije svih“, govorio je trener Matjaž Kek dan nakon teškog maksimirskog poraza od Dinama

Jutarnji trening protimaca Rijeke i ovako u uvjetima dosadne kišice i natmurenog riječkog neba nije proticao u nekom posebnom raspoloženju, a sjećanja na uvjerljivi jučerašnji poraz učinili su ga još zahtjevnijim.

Realan i pragmatičan kao i uvijek, pred novinarske mikrofone stao je i trener Riječana Matjaž Kek koji nije želio bilo kakvo „skrivanje“ ili podmetanja stvari „pod tepih“. Za mikrofone Radio Rijeke odnosno emisiju „Pod stijenama Kantride“ urednika i voditelja Korada Vujnovića najavio je ozbiljne razgovore u Klubu pred subotnji derbi.

– Dugo nismo izgubili pa se čovjek malo odvikne. Boli poraz, posebno način na koji smo jučer izgubili. Dinamo je zasluženo dobio u solidnom ambijentu, naročito zbog naših navijača, uz solidno suđenje. U prvom poluvremenu igrali smo po dogovoru, taktički disciplinirano. Dobro smo izašli pred protivničku obranu u nekoliko navrata, nedostajalo nam je u tim trenucima malo više ideje, sportske drskosti i bezobrazluka da se ambicioznije krene „lomiti“ suparničke zadnje braniče kako smo to dogovarali prije utakmice.

Na novinarsko pitanje što se dogodilo na travnjaku u drugom poluvremenu maksimirskog ogleda, Kek je odgovorio:

– U drugom poluvremenu smo počeli raditi ono što protiv Dinama ne smiješ – da zapustiš čuvanje prostora, da dođe do nediscipline naročito u veznom redu i greške se protiv takve ekipe uvijek pokažu kobnima. Vezni red je stajao predaleko i dozvoljavao Modrima da dođu pred našu obranu koja je bila na razini unatoč strahovanjima nekih da će baš tu „curiti“. I na prekide smo upozoravali, drugi gol je baš onakav na kakve smo upozoravali, a o trećem golu neću ni govoriti.

Uslijedio je logičan nastavak – što sada, kako pripremiti momčad za subotnji derbi s Hajdukom na Rujevici.

– Ja sam najodgovorniji za jučerašnji poraz, o tome uopće ne treba dvojiti. Izgubili smo u jednoj utakmici u kojoj su bila velika očekivanja, zato su i velika razočaranja. Poraz nas je prizemljio, i moramo svi koji smo bili na Maksimiru preuzeti svoj dio odgovornosti i gledati da se što prije fokusiramo na novu utakmicu, subotnji derbi s Hajdukom.

Kek je dodao i nekoliko znakovith rečenica:

– Imamo o čemu pričati cijeli tjedan. Najviše mi je žao navijača, njih preko tisuću koji su došli u Zagreb, to treba poštovati. Pred ljude u Klubu koji odlučuju postavit ću pitanje svoje odgovornosti jer na kraju krajeva mora netko preuzeti odgovornost. Prvi sam ja, a onda i igrači. Nema skrivanja, očekivanja su bila velika, pad bolan, mislim da trebamo ozbiljno razgovarati u Klubu i reći puno toga jedni drugima, zaključio je trener Riječana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari