TRIGLAV LIGA: Vaterpolisti Primorja pobijedili „vječnog suparnika“ Jug rezultatom 6:5

Na Bazenu Kantrida vaterpolisti Primorja EB u derbi utakmici 16. kola Triglav regionalne lige pobijedili su „vječitog rivala“ iz Dubrovnika rezultatom 6:5.

Riječani su vodili u posljednjoj četvrini s 5:3 no Dubrovčani su požrtvovnom igrom stigli do izjednačenja. Ipak, Primorjaši su u posljednjim trenucima utakmice došli do pobjedničkog zgoditka, a potom i s igračem manje obranili posljednji napad Jugaša.

Velika važnost utakmice ogleda se u igri s “granitnim” obranama što je nakraju donijelo relativno mali broj golova. Igralo se za  vodeću poziciju  na kraju regularnog dijela natjecanja za što je Primorju trebala pobjeda s ipak “nestvarnih” sedam zgoditaka razlike. No pobjeda protiv Juga ima svoju veliku težinu, pa makar i ona minimalna!

Podsjetimo, prvo mjesto na kraju regularne sezone u Regionalnoj ligi donosi domaćinstvo završnog turnira ali i nominalno najlakšeg protivnika u polufinalu. Također, ovo ima odraz i na hrvatsko prvenstvo – prvoplasiranu momčad čeka također najlakši suparnik u polufinalu, ali i domaćinstvo prve utakmice finalne serije.

Rezultati 16. kola Regionalne lige:

Primorje EB – Jug CO 6-5

Mladost – Jadran (HN) 5-10

Radnički – Mornar BS 11-8

Vojvodina – POŠK 12-9

Na ljestvici vodi Jug CO sa h 42 boda koliko ima i drugoplasirano Primorje, ali Dubrovčani imaju bolju gol razliku u međusobnim susretima, trećeplasirani Jadran (HN) ima 36, a Partizan 21 bod i ove četiri momčadi će najvjerovatnije igrati na završnom turniru koji će se 18. i 19. ožujka igrati na bazenu u Gružu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari