KAKO VAM SE SVIĐAJU NOVI DRESOVI? Možda bi Rijeka u „lila“ izdanju dokraja zbunila Hajduka na Poljudu?!

Nogometaši Rijeke jučer su na igralište u Opatiji protiv istoimenog domaćina u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske (3:0 za goste) istrčali u premijerno predstavljenoj četvrtoj garnituri dresova (namijenjenoj za gostovanja) neobične, ali decentne ljubičaste boje s iscrtanim morčićem, simbolom grada Rijeke, na desnoj bočnoj strani majice.

Na jednom rukavu majice je hrvatska trobojnica, a na drugom grb i zastava grada Rijeke. Posebno su zanimljive „štucne“, odnosno čarape do koljena, s vodoravno postavljenim bijelim i ljubičastim poljima, što je dizajn na koji se malo koji hrvatski nogometni prvoligaš dosad odlučio.

Boja i dizajn ovog dresa neodoljivo podsjećaju na recimo talijanske „viole“ iz Firenze, odnosno dres Fiorentine, s tim što su Talijani „u kompletu“ ljubičasti, i dokoljenke su im „ful“ ljubičaste. Sličnu opremu imaju i Mariborčani, također sa štucnama u „ful“ ljubičastoj, no o nekakvom „kopiranju” dizajna ovdje nema govora, pogotovo zbog vidljivih i prepoznatljivih simbola grada Rijeke.

Nama se četvrta garnitura dresova baš dopala, dok navijači imaju podijeljena mišljenja. No bilo bi baš zanimljivo da Rijeka istrči u ovim dresovima i u nedjelju na Poljudu, možda bi zbunila Splićane koji bi po terenu tražili, naprimjer, Nikolu Kalinića koji trenutno uspješno igra u vrlo sličnom dresu u redovima Fiorentine!

– Ponosni smo na novi dres, još jedan vrijedan proizvod kluba. Osnovna je ideja isticanja riječkog identiteta, kao što smo istaknuli dvoglavog orla na bordo dresu. Svjetski klubovi većinom imaju četvrti dres koji je redovito dizajnom potpuno drugačiji od prve tri garniture dresova, upravo zato kako bi se dobila raznolikost u liniji proizvoda za naše navijače. Ovime smo postali prvi klub u Hrvatskoj s četvrtim dresom kojega smo izradili pred početak jednog od najpopularnijih događaja u našoj regiji, a to je Riječki karneval – rekao je Vlado Čohar, sportski direktor HNK Rijeka. (hnk rijeka)
– Drago nam je da u klubu misle na detalje i vjerujem da ćemo i u ovom dresu ostvarivati dobre rezultate. Ujedno, vjerujem da će ga i navijači prihvatiti – ustvrdio je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora. (hnk rijeka)

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari