NK OPATIJA – HNK RIJEKA O:3 Nakon mlakog prvog poluvremena i opasnih prijetnji Opatijaca ipak sigurna pobjeda Rijeke

 

NK OPATIJA – HNK RIJEKA O:3 (0:0)

Igralište NK Opatija. Utakmica osmine finala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 500

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelci: Tomasov (53), Bezjak (70), Roshi (78)

NK OPATIJA: Raspor – Brozović, Dadić, Kolić, J. Rudan – Krešić – Šuker, Lazić (Rukavina, 67), Dunković (Erceg 48), T. Rudan (Vlatković, 77) – Matovina.

Klupa: Bradičić, Kovačević, Rukavina, Bojić, Jug, Vlatković, Erceg.

HNK RIJEKA: Prskalo – Ristovski, Samardžić, Mitrović, Zuta (Vešović, 71) – Jugović (Moises 46, Maleš 80), Radošević, Bradarić – Roshi, Bezjak, Tomasov.

Klupa: Vargić, Bertoša, Vešović, Močinić, Maleš, Moisés, Sharbini.

Nogometaši Rijeke pobijedili su domaću momčad Opatije u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske rezultatom 3:0.

Nakon prilično izjednačenog prvog poluvremena, u kojem je prvoligaš igrao u „prvoj brzini“ protiv ambicioznog trećeligaša, uz jednu pravu priku Riječana (Bezjak) i nekoliko vrlo opasnih udaraca Opatijaca (Šuker, Lazić, Matovina, Kolić), Riječani su u drugom poluvremenu ipak ubacili u „četvrtu“ brzinu što je rezultiralo vrlo brzo i vodstvom 1:0, zgoditkom kojeg je nakon „odbijanca“ postigao Tomasov. Na sličan način poentirao je i Bezjak, i sve dileme oko pobjednika tu su bile riješene.

opatija bezjak 0-2

Bila je ovo povijesna prva službena utakmica između lokalnih rivala. U tvrdoj i teškoj utakmici Rijeka je slomila otpor dobrog domaćina na otvaranju drugog poluvremena.

Bezjak je u 55. minuti potegnuo s 25 metara, Raspor je odbio loptu. Natrčao je Tomasov i pospremio je u mrežu – 0:1. U 64. minuti Roshi se odlično oslobodio i potegnuo, ali lopta je završila na gredi.

U 70. minuti Roshi je lijepo ušao u kazneni prostor i ubacio, ali Tomasov nije dobro zahvatio loptu. Natrčao je Bezjak i od vratnice je pospremio u mrežu – 0:2.

Devet minuta kasnije Roshi je odlično primio loptu u kaznenom prostoru i potegnuo, a lopta je od vratnice završila u golu – 0:3.

Pokušaji Tomasova i Bezjaka na otvaranju nisu ozbiljnije zaprijetili vratima Opatije.

 

opatija bezjak promašaj
Recimo da je za ovaj Bezjakov promašaj “mrtve šanse” zaslužan loš teren…

U 19. minuti Bezjak je propustio najveću priliku Rijeke u prvom dijelu. Lopta je kružila oko šesnaesterca, a onda je u luku stigla do Bezjaka koji je ostao sam na pet metara, ali pucao je preko grede.

Iako je Rijeka imala kontrolu nad igrom, Opatija je zaprijetila u završnici prvog dijela. Šuker je potegnuo iz slobodnog udarca u 37. minuti, ali Prskalo je bio siguran.

Dvije minute kasnije Šuker se našao u odličnoj situaciji u srcu kaznenog prostora, ali udarac glavom otišao je pored gola. U 43. minuti Matovina se lijepo oslobodio i pucao, ali Prskalo je opet bio siguran.

Šezdesetak sekundi kasnije nakon slobodnog udarca Kolić je lijepo skočio, ali udarac glavom u sjajnoj prilici otišao je pored gola.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari