SAMO HRABRO!

[KOMENTAR] Bahati Španjolci ismijavali Rijeku. Najbolje im je odgovoriti moćnom prezentacijom na travnjaku!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Europa Liga se vratila u Rijeku. Nakon dvije godine izbivanja iz ovog cijenjenog europskog natjecanja, nogometaši Rijeke se vraćaju u vrlo zanimljivo i etablirano društvo klubova sa starog kontinenta.

Prije dvije sezone Sarpsborg pa prošle godine Gent, spustili su „rampu“ i onemogućili četvrti susret „bijelih“ s ovim natjecanjem. Međutim, hrabra družina predvođena trenerom Simonom Rožmanom, u Danskoj, točnije njenoj prijestolnici, čini podvig i odlazi u svoj četvrti mandat Europa lige.

Slavilo se na Kvarneru prije svega zbog načina na koji su igrači riječkog prvoligaša stigli do pobjede u Kopenhagenu. Izašli su na travnjak velebnog Parkena hladne glave ali užarena srca i demostrirali svim „kladioničarima“ kako Rijeku nikad ne treba otpisati, pa ni onda kada se čini da je put u Dansku samo simpatična ekskurzija družine sa Rujevice.

Ples kuglica u Nyonu je uvijek događaj koji navijači svih klubova u Europi vole gledati, a samo rijetki imaju priliku sudjelovati. Znalo se od samoga početka ždrijeba da bilo kakav ishod bio, neće biti lako Rožmanovim pulenima, pa tako ni ishod ždrijeba nije iznenadio.

Ta grupa u koju je kuglica Rijeke upala, može se bez ikakve zadrške nazvati skupinom iz Lige prvaka. Što reći o jednom Napoliju koji je do „jučer“ bio sudionik drugog kruga Lige prvaka, nizozemskom AZ Alkmaaru koji je završio kao viceprvak u vrlo jakoj nizozemskoj ligi, te naposljetku Real Sociedadu, klubu koji u svojim redovima ima neke velikane španjolskog nogometa te sadašnje reprezentativce „Furije“. Uostalom, ta momčad predvodi ljestvicu „La Lige“ nakon šest odigranih kola, a to je u tom natjecanju zasigurno podvig.

Upravo ovaj španjolski klub stiže večeras na travnjak Rujevice.

Stiže bahato, bezobrazno, gordo i pomalo prepotentno. Naravno, klubu koji je u takvoj formi na početku prvenstva očekivano „rastu krila“, međutim dugo Rijeka nije u europskim natjecanjima imala protivnika koji je toliko obezvrijedio šanse svojeg rivala kao što su to prije današnjeg susreta činili igrači i ostali ljubitelji kluba iz San Sebastiana.

Od spominjanja „pune riječke mreže“, razbijanja „totalnih autsajdera“ do raznih karikatura koje su za temu imale ismijavanje bilo kakvih aluzija na bodove od strane Rijeke, nisu baš najbolje sjele navijačima, a vjerujemo niti igračima u svlačionici trenera Rožmana.

I upravo to neka im bude motiv, neka im to bude ono što će im „zapaliti“ srca kao u Kopenhagenu. Ni tada nije nedostajalo podcjenjivanja, omalovažavanja i posprdnih komentara na račun Riječana.

Neka im budu motiv sve one generacije nogometaša naše Rijeke koje su rušile i veće klubove i bogatije frajere od ovih španjolskih.

Neka izađu na svoj travnjak pred svoje navijače i pokažu kako se na Rijeci „lome zubi“. Ta „otpisana“ družina može pokazati europskim divovima kako na Kvarneru ne mogu biti ništa nego gosti, ponašati se pristojno, resprektirati protivnika i pognute glave napustiti Rujevicu, pa makar pobijedili.

Jer u jedno smo sigurni. Ako na teren izađe ona Rijeka iz Kopenhagena, onda će gosti imati velikih problema kako bi svladali „autsajdere“ iz Hrvatske.

U Rijeci su padali i veći od njih, pa zašto ne bi i Real Sociedad.

Samo hrabro, jaka Rijeko! (cb)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari