UPUTE ZA NAVIJAČE

HNK Rijeka uoči utakmice Rijeka – Real Sociedad objavila upute za navijače

Utakmica 1. kola Grupe F Europske lige Rijeka – Real Sociedad igra se u četvrtak 22. listopada s početkom u 18.55 sati

Rijeka početak Europske lige dočekuje pogođena koronavirusom, ali amosfera je fantastična – osim testiranja.

Uoči utakmice Rijeka – Real Sociedad iz HNK Rijeke su objavili upute za navijače.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dragi navijači i navijačice,

Vezano za održavanje utakmice 1. kola Europske lige između HNK „Rijeka“ i FC „Real Sociedad“ obavještavamo sve naše navijače o sljedećem:

Rasprodani su svi kompleti ulaznica za utakmice grupne faze Europske lige pa stoga na dan utakmice neće raditi blagajne. Zahvaljujemo se svim našim navijačima na strpljenju i pridržavanju epidemioloških mjera prvenstveno držanja razmaka prilikom kupnje ulaznica.

Ulazi stadiona za utakmicu otvaraju se u 17:30 sati. S obzirom da se ne radi o visoko rizičnoj utakmici na stadionu će biti dozvoljena prodaja alkoholnih pića. Godišnji parking za prvenstvene utakmice Prve HNL neće vrijediti za  utakmicu.

Zbog održavanja razmaka na tribini ulaznice su prodane na principu 2 (zauzeta)-4 (slobodna)-2(zauzeta) sjedeća mjesta pa stoga molimo sve naše navijače da poštuju numerizaciju sjedećih mjesta navedenu na ulaznicama i drže potreban razmak prilikom boravka na tribinama.

Zbog odluka disciplinske komisije UEFA-e uvjerili smo se da međunarodna natjecanja u sklopu UEFA-e u slučaju nepoštivanja sigurnosnih odredbi iz pravilnika ili bilo kojih vrsta uvredljivog skandiranja donose i vrlo rigorozne sankcije. U više navrata kažnjavani smo zbog diskriminatornog skandiranja (zatvaranje sjeverne tribine), zbog paljenja pirotehnike, bacanja predmeta i zbog stajanja na stepenicama i prolazima, a što u slučaju ponovljenog nepoštivanja odredbi pravilnika može značiti i zatvaranje dijela ili cijelog stadiona u slijedećim međunarodnim utakmicama.

Zbog prethodno navedenog posebno molimo sve naše navijače da se tijekom utakmice pridržavaju uputa redara odnosno da se ne zadržavaju na stepenicama i prolazima tribina već na svojim sjedećim mjestima. Također Vas molimo da se suzdržite od uporabe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje (na temelju rasne, nacionalne, vjerske, regionalne i druge osnove) i bacanja bilo kakvih predmeta (čaša, kovanica, upaljača i sl.) u natjecateljski prostor kako bi se izbjegle vrlo rigorozne sankcije (novčane kazne i/ili zatvaranje tribine ili cijelog stadiona) za naš klub, a ujedno i za sve naše navijače.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sukladno Preporuci za održavanje športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledatelja izdanoj od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) podsjećamo sve naše navijače o navedenim preporukama:

Zbog obveze vođenja evidencije prisutnih osoba na stadionu (ime, prezime i telefonski broj osobe) i epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2, ulaz na stadion biti će dopušten isključivo osobama čiji podaci na ulaznici odgovaraju onima na osobnom dokumentu odnosno na ulazima će se vršiti provjera podataka na ulaznicama

Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu i ukoliko je u jutarnjim satima temperatura viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti treba se telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku.

Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Posebno apeliramo na sve naše navijače na stadionu da se kreću i sjede na preporučenoj udaljenosti, kako na tribinama tako i prilikom dolaska i odlaska sa stadiona. Molimo sve naše vlasnike kompleta ulaznica da budu odgovorni prema sebi i drugima, kao i da poštuju navedene Preporuke HZJZ-a te da prilikom odlaska na utakmicu krenu ranije prema stadionu kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari