AJMO RIJEKA!!

(KOMENTAR) Rijeka večeras igra vjerojatno najtežu utakmicu u svojoj povijesti. Krepat ma ne molat!

Rijeka večeras igra svoju petu utakmicu u skupini Europske lige, iako bi bez ikakvih problema ovu grupu momčadi mogli nazvati i skupinom iz Lige prvaka

Riječka karavana nastavlja dalje. Putešestvije Rijeke u ovoj sezoni postale su prava avantura koja iz dana u dan mijenja gradove, države i protagoniste, ovisno kako se virus odluči pojaviti.

Serija utakmica „skoro svaki dan“ je u tijeku, ali se iz kluba ne žale i ne kukaju. Posebice se to odnosi na vjerne navijače koji vole gledati svoju Rijeku baš svaki dan, iako bi bilo puno ljepše da sada pišemo ovaj tekst sa terase jednog od brojnih barova predivne južne obale Biskajskog zaljeva, okruženi stotinama raspjevanih Riječana, Primoraca.

Ovoga četvrtka poslastica stiže iz španjolske pokrajine Baskije, točnije turističkog bisera Donostia-San Sebastian. Rijeka igra svoju petu utakmicu u skupini Europske lige, iako bi bez ikakvih problema ovu grupu momčadi mogli nazvati i skupinom iz Lige prvaka. Nula bodova nažalost stoji na kontu naših nogometaša, ali baš na ovogodišnjem riječkom primjeru se najbolje ocrtava ta surovost nogometa i pragmatičnost njegovog veličanstva – rezultata.

Iako su ostavili više nego dobar dojam, nogometaši trenera Rožmana nisu uspjeli upisati bodove, što sigurno može biti barem mali motiv da u preostala dva susreta daju sve od sebe i dokažu da nisu zalutali u ovo natjecanje te da su uz malo sportske sreće mogli sada imati pozamašan broj skupljenih „punata“ na svojem kontu.

Motiva zasigurno neće nedostajati jer Rijeka igra vjerojatno najtežu utakmicu u svojoj povijesti, ako uzmemo u obzir da se u ovom trenutku Real Sociedad nalazi na vodećem mjestu, po UEFA-i, najjače lige svijeta.

Kako to gordo zvuči.

Da „bijeli“ danas igraju protiv Barcelone ili Real Madrida, „vrištale“ bi naslovnice, međutim igra protiv momčadi koja je barem u ovih 11 odigranih kola bolja i jača i od Katalonaca i od „kraljeva“ iz glavnoga grada.

Motiv veći od toga ne treba postojati, pozornica je spremna, a zove se Anoeta.

Anoeta je predivan stadion koji se nalazi relativno nedaleko od gradskog centra i prošle godine je obukao novo, isključivo nogometno ruho s obzirom da je prvotno bio namijenjen atletici.

Našoj Rijeci će to biti šesto španjolsko nogometno zdanje koje posjećuje, a zajedničko svima njima na kojima su nogometaši Rijeke nastupali jest to da niti na jednom još nisu postigli pogodak. Možda je vrijeme došlo da se i ta neugodna tradicija sruši te da uzdignutih ruku dečki sa Rujevice krenu put Kvarnera.ž

Sigurno da neće biti jednostavno jer zadaća te izazov koji su pred njima su ogromni.

Opet izranjavani ozljedama i izostancima zbog koronavirusa, nogometaši Rijeke su ipak sposobni pokazati zube još jednom u nizu kraljevskih klubova sa kojima se susreće. Pa makar u primisli imali bodovno i duševno važniji susret u Splitu koji ih čeka već u nedjelju, večeras igraju za sebe, za klub, za svoje navijače.

Sve što naprave u kući vodeće momčadi španjolske lige, navijači Rijeke će znati nagraditi!

Christian Brozović

Foto: HNK Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari