KAD TREBA, TU SU NAVIJAČI!

(KOMENTAR) VJETAR U LEĐA! Rijeka protiv Kolosa ima pravo na onih 300 „luđaka“ na oštrim stijenama okruženima trnjem

Foto: Pixsell/Riportal

Korona je duboko protresla i pretresla svijet i društvo u svim sferama. Ušla nam je u živote poput urgana, porazbacala stvari, prioritete, događaje i zaprijetila normalnom načinu života, svim našim rutinama i tradicijama.

Dotakla se i sporta kao rijetko koja pojava prije. Prevrnula je sportaše, klubove i natjecanja naopačke i odnose u sportu promijenila negdje na gore, negdje na bolje.

Ušla je i u nogomet, u zabavu i tradiciju koju nazivamo najvažnijom sporednom stvari na svijetu. I nju je korona okrenula za 360 stupnjeva. Uništila je natjecanja, premiješala kalendare, potopila klubove te potjerala navijače sa njihovih prirodnih staništa – prisilno.

Kako je itko mogao zamisliti prije samo 365 dana da će monumentalna zdanja diljem Europe i svijeta zjapiti prazna. Da će se utakmice poput finala Lige prvaka igrati u ambijentalnoj kulisi svojstvenoj županijskim ligama. Pa čak i tamo zna biti življe, zanimljivije i emotivnije od te prazne građevine sa 80 tisuća stolica koje samo svjedoče kakva nas je nevolja pogodila.

Niti naša Rijeka nije zaobiđena u tim pojavama. Naviknuta na huk svoje Armade i tisuća navijača kojima srce kuca u plavo-bijelom ritmu, Rijeka je ostala prepuštena muku stadiona po Hrvatskoj, a posebice na finalu Kupa gdje su „bijeli“ u potpunom mraku morali dizati „svojeg“ Rabuzina pred praznim tribinama grada u srcu Dalmacije. Netko je tako odlučio, njima na dušu.

Ipak, utjehu joj daje domaći travnjak i onih 300 „luđaka“ koji se neumorno svaku utakmicu natiskaju na oštrim grbavim stijenama okruženima trnjem i svakojakim papratima. Kroz tri ograde sa privatnog terena, čuje se pjesma koja ipak unatoč svim nedaćama i zabranama, daje vjetar u leđa igračima trenera Simona Rožmana.

Kulisa je to na kakvu Rijeka ima pravo i u sutrašnjem susretu pretkola Europske lige kada na Rujevicu stiže ukrajinski Kolos iz Kovalivke. Unatoč strahu od moćne UEFA-e i nekakvih zabrana, Rijeka će imati privilegiju biti bodrena i nošena od strane najvjernijih navijača te će na tim krilima pokušati izboriti doigravanje i putovanje u Dansku ili Poljsku.

Možda baš taj mali jezičac na vagi bude dovoljan da se riječki nogometni brod pogura u posljednju rundu pred grupnu fazu, te da onda otvorenog garda u lijepom Kopenhagenu ili pitoresknim Gliwicama traže tu pobjedu za novi veliki uspjeh našega kluba.

Unatoč svim nedaćama, ozljedama i odlascima, Rijeka i dalje teče i dalje je jaka i bori se. Sutra treba i našu pomoć, ako ne na „brdu“, onda zasigurno pred malim ekranima u vašim dnevnim boravcima ili omiljenim okupljalištima. Rijeka treba energiju kako bi nastavila svoj europski put, a znamo svi da kada je najteže, da su tu navijači da pomognu. (C. B.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari