IDEMO DALJE

Kustić: ‘Vjerujem da će se prvenstvo završiti, to je realno’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatsko nogometno prvenstvo bit će nastavljeno samo onda kada dozvolu za to daju Nacionalni stožer civilne zaštite i vlasti, potvrdio je Marijan Kustić…

Marijan Kustić i ljudi iz Saveza gotovo svakodnevno se suočavaju s pitanjima kada će se krenuti u nastavak sezone i hoće li se krenuti.

“Odlučili smo poslati dopis Nacionalnom stožeru civilne zaštite da čujemo mišljenje stručnjaka i njihov prijedlog kada bismo mogli početi s treninzima. Odluke Uefe donijele su nam dosta prostora i vremena za završiti sezonu. Sigurno je da ćemo kroz nekoliko dana biti u mogućnosti izaći s nekim terminima, ali zadnju riječ definitivno će imati Nacionalni stožer civilne zaštite”, kaže Kustić za Sportske novosti.

Hrvatska spada u prvih 15 na ljestvici za sljedeću sezonu europskih kupova i to omogućuje da nešto kasnije može poslati listu sudionika u europskim kupovima, u principu do 2. kolovoza.

“Uefina radna skupina priprema prijedlog natjecanja, tu će stajati kada će se igrati završnica Lige prvaka i Europske lige, ali i pretkola za sljedeću sezonu. Mi nećemo posustati pred ikakvim pritiscima, prvenstveno ćemo razmišljati o zdravlju igrača. Zato tražimo mišljenje epidemiologa. Možda dobijemo dozvolu za individualan rad ili rad u manjim skupinama na stadionu za početak.”

Kustić je definitivno optimist.

“Vjerujem da će se natjecanje završiti, to je realno.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari