LIGA PRVAKA I EUROLIGA: Ždrijeb pomazio Kraljeve i Bavarce, Klopp na “svoju” Borussiu Dortmund!

U ovoj fazi ždrijeba nema pravila i svatko je mogao igrati protiv svakoga, pa je tako bio moguć obračun Reala i Barcelone

Točno u podne održan je ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka. Plasman među osam najboljih momčadi u Europi izborili su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Atletico Madrid, Manchester City, PSG, Wolfsburg i Benfica.

U ovoj fazi ždrijeba nema pravila i svatko je mogao igrati protiv svakoga, pa je tako bio moguć obračun Reala i Barcelone.

Ipak, to se nije dogodilo, kuglice su Modrićev i Kovačićev Real spojile s Wolfsburgom, dok će Ivan Rakitić sa svojom Barcelonom snage odmjeriti protiv Atletico Madrida.

champions league ždrijeb

Bayern će igrati protiv Benfice, dok će se u zadnjem četvrtfinalu potući PSG i Manchester City.

 

[highlight]

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvratni susreti su 12. i 13. travnja.

[/highlight]

Četvrtfinalne parove Europske lige čine Braga-Šahtar, Villarreal-Sparta, Athletic Bilbao-Sevilla i Borussia-Liverpool, odlučio je u petak ždrijeb održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Braga i Šahtar su igrali 2010./2011. u Ligi prvaka i obje je utakmice dobio Šahtar. Villarrealu i Sparti ovo će biti prvi međusobni ogled. Petoplasirana momčad španjolskog prvenstva Sevilla i šestoplasirani Athletico Bilbao susreću se prvi put u nekom europskom natjecanju. Liverpool pod Juergenom Klopppom ide na svoju bivšu momčad Borussiju. Liverpool je osvojio Europsku ligu 2001. na stadionu Westfalenstadion u Dortmundu.

ždrijeb euroliga

 

[highlight]

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 7. travnja, a uzvrati su na rasporedu 14. travnja. Finale se igra 18. svibnja u Baselu.

 

[/highlight]
Ivan Blažević
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari