KONFERENCIJSKA LIGA

Galerija | LILLE – RIJEKA 2:1 Rijeka se na Rujevicu vraća s ‘aktivnim’ rezultatom! Ali što su bijeli sve promašili na isteku utakmice…

Najljepši trenutak utakmice vidjeli smo u 24. minuti kada je Rijeka povela fantastičnim pogotkom Pašalića

LILLE – RIJEKA 2:1 (1:1)

LILLE – Decathlon arena. Prva utakmica play-offa Konferencijske lige. Sudac: Atilla Karaoglan (Turska). Gledatelja: 20.000

Strijelci: 0:1 Pašalić (24), 1:1 Zhegrova (43), 2:1 Yoro (89)

LILLE: Chevalier – Santos, Diakite, Ribeiro, Gudmundsson, Andre, Gomes, Zhegrova, Cabella, Haraldsson, David

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda, Hodža, Selahi, Pašalić, Janković, Vukčević, Ivanović

U nikad čudnijim okolnostima, nakon iznenadnog odlaska dojučerašnjeg trenera, bijeli su večeras igrali jednu od najvažnijih utakmica sezone – prvu utakmicu play-offa Konferencijske lige. I odigrali su hrabro, časno i borbeno, unatoč tome što su igrali s Lilleom, višestruko skupljom, petoplasiranom momčadi francuskog prvenstva.

Ostavili su nogometaši Rijeke srce na terenu, baš onako kako su i obećali najvatrenijim navijačima na posljednjem treningu u Rijeci uoči putovanja u Lille! Ali, i na sjeveru Francuske, na prelijepoj Decathlon areni, bijele je podržavalo nekoliko stotina najvjernijih navijača!

Već u 4. minuti vidjeli smo veliku priliku za Rijeku! Ivanović je išeprkao loptu i krenuo sam prema golu Lillea, pokušao jke zaobići mladog vratara Chevaliera, ali vratar Lillea odnio je loptu.

Rijeka je povela u 24. minuti na fantastičan način. Najprije je je Hodža sjajno zatvorio opasnost u kaznenom prostoru Rijeke, a onda je jednu dugu loptu Galešića odnio Marco Pašalić, sjurio se prema golu Lillea i maestralnim lobom matirao domaćeg vratara!

U 32. minuti iz igre je morao Radeljić zbog ozljede, zamijenio ga je Mitrović.

Kako se približavala završnica prvog poluvremena, domaći su sve više stiskali obruč oko vratara Labrovića. U 42. minuti nakon odlične akcije Lillea Cabella se našao u sjajnoj prilici u kaznenom prostoru ali je Labrović sjajno obranio.

No to je bio samo nagovještaj onoga što se dogodilo samo minutu kasnije. Jedna izgubljena lopta bila je dovoljna za brzu akciju Lillea i odličan udarac Zhegrova nakon kojeg je lopta nezaustavljvo odsjela u mreži iza vratara Labrovića.

Kako je Lille atakirao krajem prvog dijela, nastavio je i početkom drugog poluvremena. U 47. minuti David je pobjegao obrani Rijeke no ponovno je fantastični Labrović sjajnom intervencijom sačuvao mrežu!

U 54. minuti vidjeli smo i jednu odličnu akciju Rijeke. Vukčević je ostao sam na lijevoj strani, uspio se riješiti pratnje braniča, ali udarac desnom nogom nije bio najprecizniji. Loptu je zaustavio vratar Lillea koji je na vrijeme izaša s gola i skratio kut Vukčeviću.

Kada se to možda i najmanje očekivalo, u 89. minuti, Lille je poveo nakon prekida. Bio je to ubačaj s desne strane, Yoro je na petercu bio najviši i i neobranjivo pogodio mrežu.

Ali, što smo sve vidjeli u sudačkoj nadoknadi vremena!

Nakon jednog ubačaja Mitrović je potegnuo, njegov udarac je blokiran. Lopta je došla do Fruka koji je odlično pucao, vratar Lillea je čudesno obranio a isto je napravio i nakon udarca Jankovića!

Šteta, bila je to odlična prilika da se bijeli u Rijeku vrate s remijem!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari