KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Majer i Juranović najavili utakmicu s Japanom: ‘Motivacija? Kada vidite jednog Modrića da trči po terenu u 89. minuti…’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Lovro Majer i Josip Juranović na press konferenciji otkrili su kako zaustaviti Japan u ponedjeljak

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 16 sati igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Protivnik je Japan, koji je senzacionalno kao prvi u skupini završio ispred Španjolske, Kostarike i Njemačke.

Na konferenciji za medije trebao je biti Borna Sosa, no zbog iscrpljenosti nije mogao doći na trening pa nije došao na press konferenciju.

“Nismo očekivali da će Japan proći, nitko nije očekivao. Svaka im čast i pokazali su da u nogometu ne igra samo kvaliteta nego, najbitnije, srce. To su pokazali više nego drugi i svaka im čast na tome”, rekao je Majer.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Svi smo gledali utakmicu protiv Španjolske, sutra ćemo napraviti analizu Japana”, rekao je Juranović, a Majer se nadovezao: “Bit će teška utakmica, nema više kalkulacija, s jednom utakmicom ti si izbačen s natjecanja.”

Majer: ‘Nema ovdje više favorita’

Govorili su i o navijačima koji svaki put na dan utakmice razviju veliku zastavu od 200 metara ispred hotela u kojem odsjedaju igrači.

“Puno to znači. Lijepo je vidjeti da je cijela država uz tebe. Takve ‘male stvari’ puno znači i stvarno trebamo biti zahvalni na tome”, kazao je Majer pa govorio o Japanu kao favoritu, odnosno, ne-favoritu, u osmini finala:

“Mi igrači ne gledamo igramo li protiv onoga ili onoga. Znamo naše kvalitete, spremamo se najbolje moguće i najbitnije je u tim trenucima ući motiviran na utakmicu. Nema ovdje više favorita. Glupo je reći tko je favorit jer je previše iznenađenja na turniru. Svi napreduju i svi dobro igraju”, kazao je Majer.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

‘Zajedno smo kao ekipa, nema pojedinaca’

“Mislim da nam je taj hrvatski mentalitet u krvi. Imamo savršen mix mladih i starijih iskusnijih. Mi mladi se savršeno nadopunjujemo s njima i to nam je glavna snaga.”

Majer je komentirao i četvrti gol Hrvatske protiv Kanade kada je Mislav Oršić nesebično loptu Majeru koji je onda i zabio.

“Oršić je pokazao kakav je igrač, vjerujem da bi isto tako većina igrača tako postupila. To je bio jedan od pokazatelja da smo zajedno i da smo ekipa i da nema individualaca i pojedinaca. To je ključ nogometa.”

Juranović o Japanu: ‘Jedva čekamo da istrčimo na teren’

“Mi moramo igrati agresivno i tako zaustaviti Japan. Sutra ćemo popričati s izbornikom i proanalizirati sve. U mom spremniku ima mnogo benzina, ipak je to Svjetsko prvenstvo. Kada vidite jednog Luku Modrića da trči po terenu u 89. minuti, to nama mladim igračima daje dodatan motiv da i mi trčimo s njime. Jedva čekamo da istrčimo na teren”, rekao je Juranović.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Govorio je i o Daizenu Maedi, japanskom reprezentativcu i svojem suigraču u Celticu.

“Maeda je momčadski igrač, dat će sve od sebe koliko god igrao. Brz je, agresivan, trči u prostor. Vidjet ćemo na analizi. Moramo se fokusirati na sebe i vidjeti što smo loše radili protiv Belgije te to ispraviti i pokušati pobijediti. Nije bitno zaustaviti samo njega, već cijelu momčad.”

0stvarenje dječačkog sna za Juranovića

Juranović je rekao i što Vatreni rade u svoje slobodno vrijeme.

“Mi smo svoji, družimo se jedni s drugima. Odemo na kavu, prepričavamo anegdote iz klubova, igramo stolni tenis. Tko gubi mora nešto napraviti. Jednostavno se družimo svi zajedno. Nema zle krvi, to je naš momčadski duh.”

Objasnio je i kako je dolazak na SP ostvarenje njegova dječačkoga sna.

“Kao dječak, svi ovdje smo razmišljali da predstavljamo svoju zemlju. Sanjao sam i ja, nisam mislio da će se ostvariti, ali je bila neka želja za tim. Hvala Bogu, ovdje sam, zdrav sam i napravit ću sve što izbornik traži od mene.”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari