TRANSFER "BOMBA"

Matjaž Kek apsolutni favorit za klupu Dinama

Photo: ActionSport/PIXSELL

Dinamo je u potrazi za trenerskim rješenjem i čini se da su Modri riješili to pitanje ili su vrlo blizu njegovom definitivnom rješenju

Nakon što je završena suradnja s Igorom Jovićevićem koji je nepodnošljivom lakoćom potrošen i čija je karijera doživjela težak udarac poput one igračke kada je teško ozlijeđen u Real Madridu.

Nakon posla u Sloveniji i Ukrajini te drugoj momčadi Dinama, prva momčad Modrih ipak je bio pravi i veliki izazov, za Jovićevića i ostvarenje sna. Međutim nije dobro završilo. Igra je nestala, rezultati su bili sve šareniji i Jovićević je pucao pod pritiskom. Pao je na prvom velikom ispitu u trenerskoj karijeri i ona je doživjela težak udarac, piše Sportnet.

Na klupu se spustio Zoran Mamić, odmah nam je potvrđeno kako je to bez imalo dvojbe privremeno, a da će na klupi u sljedećoj sezoni sjediti jako i cijenjeno trenersko ime.

Za “dobro jutro” na zaslonu mobitela zasjalo je vrlo kratko – Kek!

Sjajni slovenski stručnjak i aktualni izbornik slovenske nogometne reprezentacije vrlo je blizu potpisu ugovora s Dinamom. Kek nije ostao ravnodušan na poziv iz Maksimira te će pokušati to objasniti i čelnicima Slovenskog nogometnog saveza koji bi ga trebali osloboditi ugovora s njima.

Kek je jedini Dinamu uzeo titulu prvaka od 2006. godine kada je 2017. vodeći Rijeku Modrima uzeo i prvenstvo i Kup. U Maksimiru su uvijek bili naklonjeni Keku i nije nikakvo iznenađenje što su se okrenuli njemu nakon što su shvatili da je za Jovićevića ovo ipak bio prevelik zalogaj.

Kek je u karijeri vodio Maribor i s njim osvojio tri titule prvaka, Sloveniju je odveo na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku, pet godina vodio je Rijeku i onda ponovno uzeo Sloveniju. Jedino neuspješno razdoblje bilo je na klupi Al Ittihada gdje se kratko zadržao.

U Dinamu su tako, čini se, vrlo brzo riješili pitanje trenera i to na kvalitetan način. Kek je dobro poznato i dokazano ime, u ovom trenutku možda i najkvalitetnije koje je bilo dostupno, a da mu je jako dobro poznat hrvatski klupski nogomet, piše Sportnet.

Antolić: ‘Kek je profil trenera kojeg želimo na klupi

Dinamo je potvrdio pregovore s Matjažom Kekom koji je vrlo blizu toga da postane novi trener hrvatskog prvaka.

Ime Matjaža Keka iskočilo je kao glavnog kandidata za preuzimanje klupe Dinama. Da je to istina, potvrdio je i Dinamov član uprave Krešimir Antolić.

“On je definitivno profil trenera kojeg želimo na klupi, smatramo da bi s njim napravili dodatni iskorak u Europi i u Hrvatskoj obranili titulu. Međutim ne mogu reći da smo definitivno dogovorili, ali prvi je kandidat definitivno. Pregovaramo.”

Antolić je i izvijestio što se događalo na jučerašnjem sastanku s navijačima u klubu.

“Kada sam čuo da je prosvjed pred maksimirskim stadionom, prvo sam pomislio da navijači dolaze tražiti novi stadion. Druga mi je misao bila da dolaze podržati momčad uoči Hajduka jer ipak je to naš najveći rival bez obzira na 22 boda razlike. No onda mi je preneseno da su tražili trenutni odlazak Zorana Mamića s mjesta trenera Dinama. Mi ne želimo biti klub u kojem će se treneri tako postavljati i mijenjati, Zoran je poslušao i rekao da se to neće dogoditi i da će on kako smo od početka planirali do kraja prvenstva voditi momčad i otišao je na trening. Bilo je nekih 200-250 ljudi, bilo je sve mirno što je posve u redu i ne bih tome pridavao ni veliku ni malu pažnju.”

Antolić smatra da bi Zoran Mamić mogao bez problema ostati na klupi Dinama, to jest da ima potrebne trenerske kvalitete.

“Ono što je sigurno je da Zoran Mamić bez ikakvih problema može biti prvi trener Dinama. Pokazao je to kada je bio trener. Dinamo nije bio ništa lošiji kada je bio on trener. Međutim svjesni smo da postoje ove vannogometne okolnosti zbog kojih je bolje da je na poziciji sportskog direktora, a trener netko poput Matjaža Keka. Potpuno sam siguran da ćemo već u nedjelju vidjeti njegov rukopis.”

Što se tiče stadiona, trenutno su u funciji samo tribine zapad i sjever.

“Mi smo odmah nakon potresa tražili od suvlasnika stadiona da osigura dubinski pregled svih tribina kako bi saznali je li došlo do nekih konstruktivnih oštećenja ili ne. Grad je tu partnerski postupio i tribine zapad i sjever su u finkciji, tribina istok to neće biti do sanacije jer je došlo do oštećenja, a tribina jug, na njoj nije bilo konstruktivnih oštećenja već su potrebni dodatni statički izračuni da bi mogla biti potpuno sigurna. Zato ljudi nisu mogli dati konačno mišljenje.”

U Maksimiru imaju alternativno rješenje ako ne dobiju dozvolu za odigravanjem utakmica u Maksimiru.

“To ćemo vidjeti. Mi imamo aktualnu licencu za sezonu 2020/2021, ali i obavezu obavijestiti HNS o stanju stadiona nakon potresa. Nakon toga će se vidjeti trebamo li napraviti drugačije licenciranje ili eventualno trebamo tražiti alternativno rješenje za Europu. U Hrvatskoj tu postoje samo dva stadiona i to Rujevica i Poljud, naravno da nam je u toj situaciji Rujevica prva opcija. Ne bih tu još nagađao, vidjet ćemo kako ćemo riješiti tu situaciju.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari