MATJAŽ KEK

Matjaž Kek: ‘Dragi Hrvati, ništa se katastrofalno nije dogodilo, ali…’

Foto. Pixsell. Montaža: Net.hr

Matjaž Kek komentirao je poraz Hrvatske od Argentine u polufinalu SP-a

Aktualni izbornik reprezentacije Slovenije Matjaž Kek, bez obzira na sve, zapljeskao je hrvatskim nogometašima nakon poraza u polufinalu od Argentine 3-0 sinoć na Lusailu u polufinalu SP-a, zato jer su bili veliki u porazu, kao i za sve što su dosad pokazali na turniru, ali i naglasio:

‘Ne treba puno filozofirati’

“Ne treba biti puno pametan i puno filozofirati. Treba sportski čestitati Argentini na zasluženoj pobjedi. No, treba čestitati i zapljeskati hrvatskim nogometašima koji su bili veliki u porazu. To je sastavni dio sporta, sastavni dio nogometa. Dogodi se jedan takav dan kao što se dogodio ovaj protiv Argentine. Velika su očekivanja bila i možda više od svih naših komentara i analiza, filozofiranja, govori slika s kraja utakmice. Koliko sam ja vidio, hrvatski nogometaši bili su više razočarani, tužni, nego su se igrači Argentine veselili”, govori nam Matjaž Kek.

Hrvatska je od Argentine potučena, a utakmica za broncu kazat će je li dotučena. Milijun puta pitat ćemo se je li moralo ovako završiti, je li koncentracija trebala biti najlošija baš u polufinalu, je li Daniele Orsato toliko usmjerio utakmicu u argentinske vode, je li moglo završiti drugačije? Matjaž Kek ističe…

‘Hrvatska je imala velika očekivanja’

“Puno toga govori o želji i velikim očekivanjima, ali nažalost puno puta velika očekivanja nose i velika razočarenja. Najbitnije, a mislim da to vaši nogometaši i stožer znaju, je da Hrvatska ima još jednu utakmicu na turniru, onu za broncu. Mislim da će se morati hrvatski nogometaši fizički i psihički dobro odmoriti, rekuperirati i pripremiti za tu utakmicu u subotu”.

‘Ovog puta niste bili na nivou’

Kek nam je istaknuo:

“Ništa se katastrofalno nije dogodilo, pa Hrvati, nemojte biti tužni. Jednostavno, ovog puta vaša reprezentacija nije bila na nivou da bi mogla parirati Argentini. Je li bio penal na Alvarezu? Orsato je bio toliko blizu i toliko je dobro pokazao da u tim trenucima VAR se ni ne uključuje. Slažem se s vama da možda ne bi neki sudac sudio penal u jednoj ovakvoj situaciji, ali on je dosuđen”, priča nam Matjaž Kek i nastavlja:

“U jednom trenutku je izgledalo kako imate utakmicu u kontroli, kako ju kontrolirate, kao da ste se smirili i ušli u taj svoj ritam, ali meni se čini kao da ste bili žrtva svog razmišljanja nogometnog, taj pas na sredini, uzet ćemo loptu i sve to skupa. Na kraju se otvorila jedna lopta koja je rastvorila hrvatsku obranu i rekao bi, OK, može se diskutirati i sigurno će se raditi analize o tom penalu, ali moramo biti iskreni i reći da je Argentina bila drastično bolja i više od tog penala”, zaključio je Matjaž Kek, piše net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari