KVALIFIKACIJE ZA SP

Matjaž Kek protiv Hrvatske u borbi za Svjetsko prvenstvo 2022. godine!

Pixsell

Hrvatska je saznala protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Ždrijeb joj je donio između ostalih Slovačku, Rusiju i Sloveniju kao glavne konkurente…

Hrvatska je saznala protivnike u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Skupina je zanimljiva, Hrvatska je favorit, ali u svim susretima bit će potreban silan angažman ako želi doći do pobjede.

Kuglice su Hrvatskoj ponovno dodijelile Slovačku s kojom je bila u kvalifikacijama i za Europsko prvenstvo, tako malo je nedostajalo da u skupinu ponovno sleti i Mađarska, ali na našu nesreću došla je Rusija, a Mađari su otišli u sljedeću skupinu, donosi sportnet.hr.

Čovjek koji je često u hrvatskom medijskom prostoru i koji ima veliku povezanost i s hrvatskim odnosno riječkim nogometom, Matjaž Kek, prijetit će sa Slovenijom koja s Oblakom i Iličićem nije za podcijeniti.

Cipar i Malta trebali bi biti autsajderi, ali naučili smo da se i na gostovanju kod tih reprezentacija svejedno mora pošteno zapeti da bi se došlo do pobjede.

Moglo je bolje, ali i lošije. Ono što je činjenica, Hrvatska je definitivno favorit skupine i sve će ovisiti o njoj.

Skupina A

Portugal
Srbija
Republika Irska
Luksemburg
Azerbajdžan

Skupina B

Španjolska
Švedska
Grčka
Gruzija
Kosovo

Skupina C

Italija
Švicarska
Sjeverna Irska
Bugarska
Litva

Skupina D

Francuska
Ukrajina
Finska
BiH
Kazahstan

Skupina E

Belgija
Wales
Češka
Bjelorusija
Estonija

Skupina F

Danska
Austrija
Škotska
Izrael
Farski Otoci
Moldavija

Skupina G

Nizozemska
Turska
Norveška
Crna Gora
Latvija
Gibraltar

Skupina H

Hrvatska
Slovačka
Rusija
Slovenija
Cipar
Malta

Skupina I

Engleska
Poljska
Mađarska
Albanija
Andora
San Marino

Skupina J

Njemačka
Rumunjska
Island
Sjeverna Makedonija
Armenija
Lihtenštajn

Kvalifikacijski ciklus za SP 2022. godine u Kataru trajat će od ožujka do studenoga 2021. godine, a momčadi će u skupinama igrati dvokružno svatko sa svakim (kod kuće i u gostima). Deset pobjednika skupina kvalificirat će se izravno na Svjetsko prvenstvo, a deset drugoplasiranih momčadi to isto pokušati izboriti u doigravanju, koje će se igrati od 24. do 29. ožujka 2022. godine.

Osim deset viceprvaka iz faze po skupinama, u doigravanju će se naći i dvije najbolje reprezentacije u ukupnom poretku Uefine Lige nacija sezone 2020./2021. koje se neće izravno kvalificirali na Svjetsko prvenstvo, niti izboriti doigravanje kao drugoplasirane momčadi u skupini. Dvanaest momčadi u doigravanju će biti podijeljene u tri “pota” i u ožujku 2022. godine nokaut sustavom na jednu utakmicu boriti se za tri preostala europska mjesta na SP-u u Kataru.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Khor, Al Wakrah, Al Rayyan).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari