MAVRINCI Adria Oil Škrljevo poraženo od Cedevite Junior, izmakla Liga za prvaka

09.02.2022., Zagreb - HT premijer kosarkaska liga KK Cibona- KK Adria Oil Skrljevo. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu uspjeli iznenaditi favoriziranu Cedevitu Junior i tako se naći u Ligi za prvaka

Cedevita Junior lakše je nego očekivano prošla Mavrince i u zaostaloj utakmici 11. kola HT Premijer lige pobijedilo Adria Oil Škrljevo 86:63.

Bez Daniela Zovka koji nije imao pravo nastupa i sa Tonijem Jelenkovićem koji je igrao pod blokadom, Zeleni nisu mogli drugi puta unutar tjedan dana dati dostojan otpor favoriziranoj Cedeviti Junior.

Početak utakmice u znaku je Cedevite Junior koja odmah odlazi na plus pet nakon što su poentirali Filip Bundović za dva i Ivan Miličević za tri. Iako su domaćini u sedmoj minuti došli na minus jedan 11:12, na mali odmor se otišlo prednošću Vitamina 21:15.

Nastavak je u znaku gostiju iz Zagreba koji na početku 19.minute  imaju prednost, +15, 30:45, da bi se na veliki odmor otišlo rezultatom 34:46 za goste. Kod gostiju se razigrao Rok Radović koji je do poluvremena zabio 11 koševa, dok je kod domaćina najučinkovitiji u prvih dvadeset minuta bio Stefan Šajin sa devet postignutih koševa.

Zeleni su u trećoj četvrtini posustali jer su gosti iz Zagreba u 28′ imali i plus 22 pri rezultatu 37:59, a zanimljivost je da su svega dva igrača poentirali za domaće u trećoj četvrtini, Stojanović i Jelenković, koji je tricom na isteku posljednje četvrtine smanjio na -15 iz kuta domaće ekipe, 49:64.

Do kraja utakmice Cedevita Junior je odradila što je morala za konačnu pobjedu te rutinski privela utakmicu kraju i u konačnici slavila 63:86.

Ovim porazom Adria Oil Škrljevo nakon što je 21. kolo bilo u igri za nastup u Ligi za prvaka, na žalost morati će nastaviti nastupima u Ligi za ostanak, gdje će krenuti sa prve pozicije, dok je Cedevita nakon regularnog dijela završila kao drugoplasirana ekipa.

Dodajmo kako će se u ligi za prvaka naći košarkaši Zaboka koji su savladali Sonik Puntamiku na domaćem terenu 95:85 i zbog bolje međusobnog omjera nad Adria Oil Škrljevom zauzeli 6.poziciju nakon regularnog dijela prvenstva.

Najučinkovitiji na utakmici bio je igrač gostiju Rok Radović sa 19 postignutih koševa, dok je kod domaćina najučinkovitiji bio Stefan Šajin sa 15 postignutih koševa i 6 skokova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja