KREĆE PROJEKT

Video | Mišković ekskluzivno otkriva kada će nova Kantrida biti gotova: ‘Stadion se poklanja Gradu i građanima’

S RTL-ovom reporterkom Majom Brkljačom ekskluzivno je razgovarao prvi čovjek Rijeke Damir Mišković

Rijeka će dobiti novi stadion i to na Kantridi. Projekt je težak više od sto milijuna eura, a na stadionu za najmanje 12 tisuća navijača, a maksimalno 18 tisuća moći će se igrati i utakmice Lige prvaka i reprezentacije. Izgradit će se i hotel i tri nebodera, a građani će dobiti nove javne površine i sadržaje.

S RTL-ovom reporterkom Majom Brkljačom ekskluzivno je razgovarao prvi čovjek Rijeke Damir Mišković.

“Volja postoji, pismo namjere postoji, kao što je gradonačelnik rekao, napravili smo. Danas smo prezentirali vijećnicima Grada Rijeke i vidjeli ste i sami da je bio i gospodin župan i potpredsjednik Vlade”, započeo je Mišković pa otkrio koliko bi izgradnja mogla trajati.

“Nisam ja građevinar, ali između tri do četiri godine, otkad se počne graditi, trebalo bi biti kompletirano sve, ne samo stadion, nego cijeli kompleks. Sad ovaj tjedan, drugi imaju Vijeće, na Vijeću se treba izglasati da li želimo taj projekt ili ne. I poslije toga kad se izglasa, recimo, ja sam uvijek pozitivan da će to izglasati, onda treba u promjenu GUP-a, a vjerojatno treba gradu i svim službama između devet mjeseci i godinu dana.

Što će novi stadion donijeti?

“Stadion će donijeti puno toga. Nije samo stadion, nego jednostavno i promjena izgleda i vizure Rijeke. Promjena življenja u ovom dijelu Kantride. Svi mi volimo biti pod stijenama i jednostavno i turizam i stambeno naselje.”

Hoće li stijene ostati dio novog stadiona?

“Pa jedan dio stijena će ostati. Svi znamo da su stijene jako opasne. Vidimo ih ovdje i padaju svaki dan, ali jedan dio će se sanirati, jedan dio će ostati vizualno isti kao što je sada, a to će vjerojatno biti u sjevernom dijelu stadiona.

Projekt je težak najmanje 100 milijuna eura, a kako će stvar nakon toga funkcionirati, stadion će se zapravo pokloniti gradu?

“Ideja je da se napravi stadion, da investitor napravi stadion uz popratne sadržaje. Svaki investitor koji radi želi nešto i zaraditi. Svi znamo da je stadion neprofitabilan. I na kraju izgradnje stadion se poklanja Gradu Rijeci i građanima Rijeke.

Očekujete li ovdje neke nove vrhunske rezultate povijesne kakvi su se na Kantridi već ostvarivali?

“Pa očekujem, ali prije svega ja očekujem da dobijemo tu dokumentaciju, da možemo ići dalje s tim projektom i da jednostavno završimo tu priču jer predugo traje.”, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari