NOGOMETNI KUP HRVATSKE

Rijeka u četvrtfinalu Kupa Hrvatske! Franjo Ivanović (2) i ‘rezervisti’ bijelih pobijedili Cibaliju u Vinkovcima

Nogometaši Rijeke ostvarili su plasman u četvrtfinale SuperSport Kupa Hrvatske svladavši na gostovanju Cibaliju 3:1. Dva pogotka za bijele postigao je Franjo Ivanović, jedan u prvom poluvremenu (32) a drugi u drugom (73)

Nogometaši Rijeke rutinski su pobijedili Cibaliju u Vnkovcima rezultatom 1:3 u utakmici osmine finala Kupa Hrvatske. Rijeka se tako pridružila Dinamu, Hajduku, Osijeku, Rudešu, Lokomotivi i Gorici koji su već izborili nastup u daljnjoj fazi natjecanja, dok se još čeka osmi sudionik četvrtfinala – to će biti pobjednik susreta Varaždin – Istra 1961 koji se igra kasnije danas.

Trener Željko Sopić je u ovoj utakmici priliku dao igračima koji su manje igrali u posljednjim utakmicama pa su tako uz prvotimce Ivanovića, Jankovića i Smolčića zaigrali Hodža, Galešić, Grgić, Zlomislić, Petrovič, Radeljić, Bogojević i Ilinković.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako su postignuti pogotci? u 32. minuti Petrović je odigrao za Hodžu u kaznenom prostoru. Hodža je sjajno smirio za Ivanovića koji je poentirao. U 73. Ivanović, Janković i Yansane kombinirali su pred golom Cibalije a Ivanović je na kraju poentirao.

Zabrinutost u riječke redove unio je samo dvije minute kasnije Miljanić. Cibalia je ubacila iz slobodnog udarca pred gol Rijeke, Zlomislić je odbio prvi pokušaj ali Miljanić je odbijanac pospremio u gol.

Srećom, svaku neizvjesnost u smislu konačnog ishoda utakmice razbio je Grgić u 83. minuti. Janković je proigrao Bandu u kaznenom prostru, domaćin je n kratko odbio loptu, ali natrčao je Grgić i poentirao!

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Tijek susreta

U sedmoj minuti lijepa akcija po desnoj strani, Grgić je pucao, ali vratar Cibalije obranio je udarac, u nastavku utakmice Janković je napravio prekršaj.

U 20. minuti Petrovič je odlično gurnuo loptu u prostor za Grgića, ali vratar Cibalije istrčao je na vrijeme i otklonio opasnost.

Cibalia je tražila svoju priliku iz kontre, ali Rijeka je dobro zatvarala sve prilaze.

U 26. minuti Smolčić je sjajnom dugom loptom proigrao Grgića koji se sjurio u kazneni prostor, ali vratar Križanović ponovo je bio na visini zadatka

Gol je stigao u 32. minuti. Petrovič je odigrao za Hodžu u kaznenom prostoru. Hodža je sjajno smirio za Ivanovića koji je poentirao.

Domaćin je odgovorio u 37. minuti. Sjajna prilika za domaćina, Miljanić se našao u dobroj poziciji u kaznenom prostoru, Zlomislić je sačuvao mrežu,.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Do kraja prvog dijela po jedna prilika na obje strane.

U 43. minuti Bajić je okončao kontru Cibalije udarcem sa 17 metara, lopta je otišla pored gola.

U sudačkoj nadoknadi, Grgić je sjajno izbjegao zaleđe i odigrao za Ivanovića koji se našao sam u kaznenom prostoru, ali nije uspio iskontrolirati loptu.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 47. minuti Grgić je ubacio s lijeve strane, Radeljić spustio za Smolčića čiji je udarac otišao pored gola.

U 60. minuti Hodža je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora i gurnuo za Ivanovića čiji je udarac zaustavio Križanović.

Cibalia je gužuve pred golom Rijeke stvorila u 68. minuti, ali Radeljić je bio siguran, dok je u nastavku akcije pokušaj udarca Belančića osujetio Banda.

U 73. minuti Ivanović, Janković i Yansane kombinirali su pred golom Cibalije, Ivanović je na kraju poentirao – 0:2.

Ipak, Cibalia se ekspresno vratila. U 75. minuti Cibalia je ubacila iz slobodnog udarca pred gol Rijeke, Zlomislić je odbio prvi pokušaj, ali Miljanić je odbijanac pospremio u gol – 1:2.

Ipak, Rijeka nije dopustila da utakmica uđe u neizvjesne vode. U 83. minuti Janković je proigrao Bandu u kaznenom prostru, domaćin je na kratko odbio loptu, ali natrčao je Grgić i poentirao – 1:3!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari