Mlađi kadeti Primorja EB apsolutni prvaci Hrvatske!

Primorjaši su bili najbolji u oba ciklusa, ljetnom i zimskom, što nije nimalo lako ostvariti zbog promjena igračkoga kadra

21. srpnja 2019. godine, na vrućem zagrebačkom terenu ŠRC Šalate, u podne krenula je finalna utakmica Kupa RH za kategoriju mlađih kadeta.

Nakon početnog izjednačenog rezultata igru vrlo brzo preuzima momčad predvođena trenerom Marijanom Pichlerom kojem je ovo još jedno u nizu uspješno privedeno finale.

Primorje Erste Bank – OVK POŠK 15:5 stajalo je na kraju na semaforu i slavlje je moglo početi. Apsolutno zasluženo!

Mladi primorjaši u četvrfinalu su uvjerljivo pobijedili Jadrana iz Splita (19:6), a zatim je uslijedilo polufinale, vjerojatno i najzanimljiviji dvoboj, protiv Juga Croatia Osiguranja.

Momčad Juga uoči utakmice označena je kao vrlo ozbiljan suparnik koji je ove sezone već jednom savladan uspješnijim izvođenjem peteraca i to na njihovom terenu. Vrlo izjednačena utakmica pokazala je pravu snagu ekipe i Primorje poslala u finale a Jug u borbu za broncu (14:9).

Pobjedom u finalu u utakmici s OVK POŠK (15:5) riječki dečki osvajaju zlatne medalje koje s ponosom donose na Kantridu.

Na Kantridi su iznimno ponosni činjenicom da su upravo njihovi dečki apsolutni prvaci Hrvatske jer su ostvarili pobjede u oba ciklusa natjecanja, što nije nimalo lako jer se igrači i momčadi znatno mijenjaju u ljetnom i zimskom ciklusu.

Ovo je samo još jedna potvrda da je ovo vrlo perspektivna generacija koja mora nastaviti razvojati se i jednoga dana preuzeti uloge u prvoj momčadi te, nadamo se, donositi trofeje!

Treba istaknuti i pojedinačna dostignuća igrača Primorja EB: Mauro Dipić proglašen je za najboljeg golmana turnira, a iz Kluba zahvaljuju i navijačima odnosno članovima obitelji igrača koji su na bazenima Šalate zdušno bodrili svoju momčad.

Zlatnu momčad činili su: Antonio Broznić, Ivan Šurbek, Duje Tomić, Adriano Štimec, Gabrijel Burburan, Robert Bosner, Luka Franulović, Adriano Jušić, Borna Krota, Jan Jurasić, Viktor Tončinić, Matija Polonijo, Mauro Dipić, Ivan Uhač, Borna Margitić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari